Eugen Tomac (PMP): Ni s-a făcut o mare nedreptate prin faptul că nu am fost acceptați în Spațiul Schengen. Ar fi umilitor ca o țară precum Croația, intrată în UE după noi, să fie primită înaintea noastră (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): Ni s-a făcut o mare nedreptate prin faptul că nu am fost acceptați în Spațiul Schengen. Ar fi umilitor ca o țară precum Croația, intrată în UE după noi, să fie primită înaintea noastră (VIDEO)
Foto: facebook.com/MiscareaPopulara.s3

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declara joi, pentru B1 TV, că României i s-a făcut o nedreptate prin faptul că nu a fost primită în Spațiul Schengen, deși îndeplinește criteriile tehnice de 10 ani. În opinia sa, România mai trebuie să lucreze doar la capitolul credibilitate și putere de convingere. Tomac a mai spus că țara noastră a fost „sancționată pe nedrept” din cauza ”calculelor politice extrem de înguste ale Olandei” și că ar fi umilitor pentru România ca înaintea ei să ajungă în Spațiul Schengen Croația, țară intrată în UE mai târziu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac (PMP), despre intrarea României în Spațiul Schegen

„Dincolo de discursul președintelui, care e unul corect, ni s-a făcut o mare nedreptate de 10 ani încoace, pentru că nu am fost acceptați în Spațiul Schengen. Din calculele politice extrem de înguste ale Olandei, România a fost sancționată pe nedrept, limitându-ne accesul în Spațiul Schengen.

Și s-a văzut că dacă se va menține această poziție în continuare, mă tem că UE e obligată să excludă unele state din spațiul Schengen, pentru că nu sunt în măsură să-și protejeze frontierele, în condițiile în care România e o țară sigură, nu e o țară de tranzit și nu avem probleme în ce privește asigurarea frontierelor noastre. Cred că poziția Comsiei e una corectă”, a declarat Eugen Tomac, în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Ștefan Pășcuță.

Potrivit europarlamentarului PMP, cum Croația a intrat mai târziu în UE, „ar fi umilitor ca o țară precum Croația să intre înaintea noastră în Spațiul Schengen”.

„Trebuie regândit spațiul Schengen, iar România să intre în cel mai scurt timp alături de Bugaria și Croația. (…) Anumite state, folosindu-se de vulnerabilitățile clasei politice de la București, au pus această problemă în termen nejustificat, în condițiile în care România, de 10 ani, îndeplinește condițiile pentru intrarea în spațiul Schengen”, a mai afirmat Tomac, pentru B1 TV.

În opinia sa, România mai are de lucrat la capitolul credibilitate și putere de a convinge membrii Consiliul European, în mod special Olanda.

„Cred că după pandemie a sosit momentul ca regulile spațiului Schengen să fie ajustate. (…)Din punct de vedere tehnic, ne-am îndeplinit atribuțiile”, a insistat europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Intrarea în Spațiul Schengen, obiectiv politic major pentru România

Comisia Europeană a solicitat Consilului să permită „cât mai curând” aderarea României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen.

„Aderarea la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv politic major pentru România şi face parte din angajamentul pe care ţara noastră şi l-a asumat prin Tratatul de aderare la UE. (…) România îndeplineşte criteriile necesare de peste zece ani, fiind un exemplu în ceea ce priveşte asigurarea securităţii pentru Uniunea Europeană”, a declarat, în acest context, președintele Klaus Iohannis.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)