Eugen Tomac (PMP), scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: „Populismul și dezinformarea nu se combat prin îngrădiri, cenzură sau închisoare”

Eugen Tomac (PMP), scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: „Populismul și dezinformarea nu se combat prin îngrădiri, cenzură sau închisoare”
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Partidul Mișcarea Populară îi solicită președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă semnată de Eugen Tomac, să nu promulge „inițiativa legislativă scandaloasă” adoptată marți de Parlament care incriminează instigarea la ură împotriva unei persoane sau a unui grup pe motiv de apartenență politică.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a vorbit despre această situație și la la Știrile B1 TV, prezentate de Irina Petraru, unde a subliniat că libertatea de exprimare este o valoare esențială într-o democrație.

Eugen Tomac (PMP): „Considerăm că libertatea de exprimare este o valoare fundamentală a societății democratice în care trăim și că orice îngrădire a acesteia reprezintă un derapaj de la principiile pe care ni le-am asumat”

„PMP vă solicită să nu promulgați inițiativa legislativă scandaloasă adoptată ieri de Parlamentul României care incriminează instigarea la ură împotriva unei persoane sau a unui grup pe motiv de apartenență politică. Considerăm că libertatea de exprimare este o valoare fundamentală a societății democratice în care trăim și că orice îngrădire a acesteia reprezintă un derapaj de la principiile pe care ni le-am asumat. Populismul și dezinformarea nu se combat prin îngrădiri, cenzură sau închisoare, ci prin puterea exemplului, prin bună guvernare, prin apărarea drepturilor și libertăților cetățenești”, se arată în scrisoarea semnată de Eugen Tomac.

PMP solicită retrimiterea proiectului către Parlament.

„Suntem puternici atunci când nu ne temem de cei ce vor să deturneze sensul democrației și să sufoce libertatea de exprimare prin dezinformare. Suntem puternici atunci când suntem mai buni decât ei și luăm măsuri în beneficiul cetățenilor. Pentru toate aceste motive, vă solicităm să retrimiteți la Parlament proiectul de lege adoptat care incriminează delictul de opinie pe motiv de apartenență politică și îl pedepsește cu închisoare până la 3 ani”, se mai arată în aceeași scrisoare deschisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)