Europarlamentarul german Markus Ferber, la RFI: Guvernul nu trebuie să creeze noi probleme

Europarlamentarul german Markus Ferber, la RFI: Guvernul nu trebuie să creeze noi probleme
Foto: evz.ro

Europarlamentarul german Markus Ferber a declarat, luni, că Guvernul de la București n-ar trebui să mai creeze noi probleme pentru România și să respecte indicațiile din ultimul raport emis de Comisia Europeană, arată RFI.

Iar noul guvern ar trebui să ia tot e mai bun din politica și legile românești și nu să creeze probleme noi. Să respecte ce a scris Comisia în ultimul raport. Acolo e o agendă clară a ceea ce trebuie să facă autoritățile din România. Și sper că în România clasa politică se va concentra pe ce are de făcut„, a spus Ferber.

Acesta a adăugat că traseul pe care România trebuie să îl urmeze este clar, respectiv reforma din justiție, lupta împotriva corupției și securizarea granițelor.

Citind ultimul raport privind justiția din România, se poate vedea exact ce este de făcut și, dacă România eșuează, următorii pași sunt clari. Trebuie să discutăm despre acordul privind intrarea în Schengen a României, despre cum e respectată stabilitatea democratică, trebuie să discutăm despre cum trebuie continuate reformele pe justiție.Toți aceștia sunt pași pe care trebuie sa îi facă Guvernul„, a încheiat europarlamentarul.