Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă: Vizitele oficiale în SUA, Franța și Israel demonstrează că liberalii au întors România cu fața către Occident

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă: Vizitele oficiale în SUA, Franța și Israel demonstrează că liberalii au întors România cu fața către Occident

Vizita premierului Ludovic Orban în Franța și, de asemenea, deplasări oficiale anunțate deja pentru luna noiembrie, în Germania și Israel, ‘demonstrează că liberalii au întors România cu fața către Occident’, trabsmite europarlamentarul liberal Gheorghe Falcă. Acesta amintește totodată și de vizita în SUA a miniștrilor Economiei, Apărării Naționale și de Externe.

Gheorghe Falcă: Liberalii au întors România cu fața către Occident

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă este de părere că vizita premierului Ludovic Orban la Paris face parte dintr-o ”adevărată ofensivă diplomatică a Guvernului României”.

„O ofensivă diplomatică începută în urmă cu două săptămâni în Statele Unite și care se va termina săptămâna viitoare în Israel. Aceste vizite dar mai ales nivelul discuțiilor și înțelegerile semnate demonstrează faptul că guvernul liberal în parteneriat cu președintele Iohannis au reușit să repună România ferm pe direcția euro-atlantică”, spune europarlamentarul român Gheorghe Falcă.

Potrivit acestuia, întâlnirile din aceste zile marchează întâlniri bilaterale cu cei mai importanți aliați ai noștri din spațiul euro-atlantic și cu cel mai important aliat al României din Orientul Mijlociu.

„Prin aceste vizite, întărim și extindem relațiile deja excelente cu Statele Unite, mai ales pe dimensiunea economică, militară și strategică, cu Franța, mai ales pe dimensiunea economică și de securitate și cu Israelul, în special pe dimensiunea economică și pe cea medicală. Delegațiile române care au mers la Washington și Paris, și care vor merge la Ierusalim, conțin numeroși miniștri și numeroși specialiști, iar acest lucru demonstrează încă o dată greutatea acestor vizite”, spune liderul liberal.

Europarlamentarul român observă și că avem de-a face cu o schimbare radicală de direcție, după ce în ultimii ani, guvernele PSD, fie că au fost conduse de Ponta, Grindeanu, Tudose sau Dăncilă au transmis public ideea unei apropieri economice și strategice de „actori politici care susțin public că scopul lor este să înlocuiască ordinea democratică liberală occidentală cu propriul lor model de societate: Rusia și China.”

„Guvernul liberal a spus stop proiectelor pe care pesediștii le-au semnat cu China, în special în domeniul energiei dar și eventualelor colaborări cu Federația Rusă, colaborări ce puneau în pericol apartenența noastră la sistemul de valori euro-atlantic. În guvernarea liberală, vom rămâne ferm ancorați în structurile euro-atlantice și principala noastră preocupare va fi să întărim și să extindem relațiile speciale pe care le avem cu partenerii noștri din NATO și din UE”, mai spune Falcă.

Acord SUA-România de 8 miliarde de dolari pentru centrala de la Cernavodă

Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă și ministrul Economiei și Energiei Virgil Popescu au semnat la Washington, două acorduri esențiale pentru viitorul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Este vorba despre un acord istoric de 8 miliarde de dolari pentru centrala de la Cernavodă.

„Statele Unite și România au realizat multe împreună! România este la un pas de a păși în calea unor oportunități extraordinare! Pe măsură ce Statele Unite și România continuă să lucreze împreună, vom vedea cum România își va asuma rolul de lider în Europa, care îi revine de drept. România a demonstrat și continuă să demonstreze că are un spirit ce nu poate fi dominat, precum și o dedicare de neclintit față de valorile democratice. A venit momentul României, iar perioada Renașterii în România se derulează sub ochii noștri!”, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman.