"Familia tradițională" DEZBINĂ USR! SCANDAL de proporții între Nicușor Dan și Cristian Ghinea pe tema redefinirii familiei creștine

"Familia tradițională" DEZBINĂ USR! SCANDAL de proporții între Nicușor Dan și Cristian Ghinea pe tema redefinirii familiei creștine

Scandal, acesta este cuvântul de ordine în USR. Nicușor Dan și Cristian Ghinea se atacă dur pe rețelele de socializare pe tema “familiei tradiționale”.

„Democrația internă e acceptată cât vrea Nicuşor Dan”, spune Ghinea, care susține că șeful Uniunii a amenințat partidul cu demisia dacă membrii acestuia se vor poziționa public împotriva modificării Constituției în sensul definirii familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Totodată, Ghinea a mai povestit că aceasta nu este singura problemă din USR, iar numele lui Dacian Cioloș a apărut din nou în discuție. (Detalii AICI)

La scurt timp, liderul Uniunii a venit şi el cu explicaţii prin care a încercat să explice de ce formaţiunea nu se poate poziţiona unitar pe un astfel de subiect.

"Exista acum o puternica presiune interna pentru ca USR sa se pozitioneze pe tema redefinirii familiei crestine. Opinia mea ferma este ca ar fi o mare eroare. Am cadea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizeaza si nu despre ce ne uneste. Ar fi, mi-e teama, o fractura interna peste care nu vom putea trece, printr-o pozitionare care ar incalca convingerile intime ale unor colegi ai nostri aflati in minoritate”, a scris Dan pe Facebook.

Nicuşor Dan a înţeles să tranşeze problema reducând, din nou, partidul la două tabere: progresişti vs. conservatori, menţionând că USR şi-a asumat încă de la început să unească aceste două orientări sub umbrela unor principii comune şi subliniid ideea că, în loc să se discute despre aceste diferenţe de viziune, ar fi mai util ca toată lumea să se concentreze pe problemele reale.

“Am facut atatea lucruri minunate impreuna, progresisti si conservatori. Am trezit speranta in sute de mii de oameni. Sper sa avem intelepciunea sa ramanem uniti. Sper sa ne ridicam la inaltimea sperantelor pe care oamenii si le-au pus in noi”, a scrie el pe Facebook.