Firma controlată de Dan Ciocan, deputat PSD de Olt, a semnat un contract de 27 de milioane de euro cu CNAIR. Alexcor Trading a ajuns la 30 de contracte cu statul

Firma controlată de Dan Ciocan, deputat PSD de Olt, a semnat un contract de 27 de milioane de euro cu CNAIR. Alexcor Trading a ajuns la 30 de contracte cu statul
Foto: Inquam Photos

Alexcor Trading, firma controlată de deputatul PSD de Olt, Dan Ciocan, conduce o asociere ce a primit un contract de 27 de milioane de euro din partea CNAIR pentru reabilitarea celor 47 de kilometri de drum dintre Alexandria și Turnu Măgurele, potrivit g4media.ro.

Vestea vine în contextul în care, în urmă cu aproximati trei ani, guvernul declara că acest drum din Teleorman nu este o prioritate pentru perioada 2014-2020.

Inițial, oferta depusă de asocierea condusă de Alexcor Trading s-a clasat pe locul 3, contractul fiindu-i atribuit unei alte asocieri al cărui lider era tot o firmă românească: Construcții Erbașu S.A. Printr-o decizie din martie anul acesta, Curtea de Apel București a obligat CNAIR să reevalueze ofertele, iar după ce primele două clasate au făcut un pas în spate, contractul a ajuns la asocierea condusă de firma Alexcor Trading, scrie g4media.ro.

Contractul a fost semnat de soțul deputatului PSD Beatrice Tudor, care a lucrat și la Compania Municipală Parcuri și Grădini București, deținută de Primăria Capitalei.

Valoarea contractului pentru reabilitarea drumului cu un singur sens dintre Alexandria și Turnu Măgurele, cunoscut drept DN52, este de 126.323.299 lei, fără TVA, adică circa 26,7 milioane de euro.
„Finanțarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat. Perioada de proiectare care include Proiectul pentru Autorizația de Construire este de 5 luni. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni (un an și jumătate, n.r)”, se arată în comunicatul CNAIR.

Alexcor Trading are 30 de contracte cu statul înscrise în SEAP. Chiar în octombrie 2018, firma controlată de Dan Ciocan a semnat un contract de aproape 2 milioane de euro cu CNAIR pentru „lucrări de întreținere curentă vară – Estetica rutieră și scurgere ape DRDP Craiova – Lot Tg Jiu”.

Dan Ciocan, deputat încă din anul 2012, conduce PSD Caracal. El a intrat în centrul presei odată cu tragedia din Caracal. Demnitarul provine din localitatea Rotunda de lângă Caracal. Pe vremea lui Ceaușescu a fost milițian, chiar șef de post la Izbiceni. Potrivit CV-ului de pe pagina de internet a Camerei Deputaților, Ciocan și-a luat bacalaureatul la Grupul școlar de arte și meserii din Craiova în 2010, la 50 de ani. Imediat, a urmat și cursurile Facultății de Agronomie din Craiova și, în 2016, a devenit inginer agronom, mai scrie sursa citată.