Florin Cîțu: „Au fost aprobate ajutoarele de urgență pentru acoperirea daunelor provocate de inundații. Sumele sunt mai mari decât cele anunțate inițial”

Florin Cîțu: Au fost aprobate ajutoarele de urgență pentru acoperirea daunelor provocate de inundații. Sumele sunt mai mari decât cele anunțate inițial
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a anunțat la finalul ședinței de Guvern de joi că a fost adoptată Hotărârea de Guvern privind ajutoarele de urgență pentru acoperirea daunelor provocate de inundații și alte fenomene meteo extreme. Cuantumul ajutorului pentru fiecare situația a fost majorat, față de sumele anunțate inițial:

“Astăzi aprobăm o hotărâre de guvern cu ajutoare de urgență de 5 milioane de lei pentru familiile afectate de inundații în cursul anului 2021. În limita sumeid e 5 milioane de lei, populația afectată de alunecări de teren, fenomene meteo periculoase și așa mai departe.

Am schimbat puțin sumele față de ce am prezentat inițial, sunt mai mari. Câte 6.000 de lei pentru persoanele și familiile singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 75% și peste acest procent, câte 4.000 de lei pentru persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 50% până la 75%, câte 2.500 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 25% până la 50%, câte 1.500 de lei pentru persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate până la 25% și câte 1.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri au fost afectate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor. Suplimentar, 7.500 de lei în cazul în care, în urma fenomenelor se înregistrează decese, indiferent de numărul victimelor”, a anunțat premierul.