Florin Cîțu: Bucureştiul are un prefect. Joi va depune jurământul / Cine îi ia locul lui Traian Berbeceanu (VIDEO)

Florin Cîțu: Bucureştiul are un prefect. Joi va depune jurământul / Cine îi ia locul lui Traian Berbeceanu (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat Bucureștiul are un nou prefect, care va depune jurământul în cursul zilei de joi. Executivul a aprobat, în ședința de miercuri, numirile de prefecți. Funcția de prefect al Capitalei îi revine alianței USR PLUS, care l-a propus pentru acest post pe Alin Stoica.

Numirea unui nou prefect al Bucureștiului, aprobată de Guvern: Alin Stoica îi ia locul lui Traian Berbeceanu

„Au mai fost aprobate şi numiri de prefecţi. Bucureştiul are un prefect. Mâine cred că va depune jurământul”, a anunțat Florin Cîțu în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alin Stoica îl înlocuiește la conducerea Prefecturii Capitalei pe Traian Berbeceanu, care a fost eliberat din funcție în urmă cu o săptămână.

”Azi am eliberat 103 prefecți și subprefecți din funcție și au fost numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de subprefecți din 85”, anunța șeful Guvernului, pe 3 martie, menționând că acolo unde nu au fost numiți încă noi prefecți, subprefecții vor prelua, temporar, atribuțiile acestora.

Cine este Alin Stoica

Alin Stoica este avocat și președinte al organizației PLUS Sector 6. Între 2016 și 2018, Stoica a fost reprezentant al societății civile în Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate din cadrul Consiliului Economic și Social.

Mesajul lui Traian Berbeceanu la final de mandat

La plecarea din funcția de prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu a ținut să mulțumească eccipei cu care a colaborat, precizând că a avut parte de ”un mandat mult prea scurt pentru cât de multe și importante proiecte am fi vrut să realizăm împreună”.

”Am avut bucuria să întâlnesc aici oameni deosebiți, buni profesioniști dedicați instituției și cetățenilor municipiului București. Împreună, am completat echipa cu alți funcționari la fel de valoroși.

Am trecut cu bine peste provocări grele, cum nu au mai fost, mi-ați arătat implicare și dăruire, rezistență și perseverență.

Doar mulțumită Domniilor Voastre am performat, într-un mandat mult prea scurt pentru cât de multe și importante proiecte am fi vrut să realizăm împreună”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.