Florin Cîțu: Cred că azi dăm hotărârea CNSU privind închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe între 4 și 6 la mie (VIDEO)

Florin Cîțu: Cred că azi dăm hotărârea CNSU privind închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe între 4 și 6 la mie (VIDEO)
Foto. Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de guvern, că autoritățile urmează să reglementeze măsura care prevede închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe cuprinse între 4 și 6 la mia de locuitori. Hotărârea CNSU ar putea fi adoptată astăzi, iar hotărârea de guvern joi, potrivit premierului.

Florin Cîțu, precizări despre măsura închiderii activităților economice în funcție de incidență

„Astăzi discutăm o hotărâre CNSU pentru că între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18,00 şi atunci trebuie să reglementăm şi acest lucru. Cred că azi dăm hotărârea CNSU şi hotărârea de guvern cred că mâine sau vineri, va fi ceva online”, a declarat premierul, miercuri la Palatul Victoria.

În aceeași conferință de presă, Florin Cîțu a vorbit și despre vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale, în contextul declarației făcute de președintele Klaus Iohannis, și a precizat că ar fi de acord cu o astfel de soluție dacă experții ajung la concluzia că este cea mai bună soluție.

„Trebuie să ne gândim ce se întâmplă dacă facem vaccinarea obligatorie în sistemul medical și dacă cineva chiar nu vrea să se vaccineze, care sunt pașii următori? Îi desființăm contractul de muncă? Ce facem? Până la urmă, trebuie să gândim toți pașii dacă ceva devine obligatoriu. De aceea, eu eram adeptul acelei testări pentru că orice pacient care merge la un spital se testează pe banii lui, mi se pare normal ca și în partea cealaltă medicul care nu vrea să se vaccineze să se testeze tot pe banii lui pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii luni. Discuția despre vaccinarea obligatorie dați-mi voie să o am cu experții. Dacă o să fie concluzia că asta este cea mai bună soluție, eu sunt de acord. De fiecare dată după ce am discutat cu experții am acceptat soluțiile, mergem mai departe, dar asta trebuie să fie luată cu experții”, a spus prim-ministrul.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său