Florin Cîţu, despre Arthur, ursul care a fost ucis de Prințul de Liechtenstein: „Se pare că nu este cel mai mare urs” (VIDEO)

Florin Cîţu, despre Arthur, ursul care a fost ucis de Prințul de Liechtenstein: „Se pare că nu este cel mai mare urs” (VIDEO)
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că Arthur, considerat regele urșilor din România și ucis recent de Prințul de Liechtenstein, „nu este cel mai mare urs, până la urmă…”.

Arthur a devenit trofeu de vânătoare după o derogare dată de Ministerul Mediului pentru uciderea altui exemplar. Acest urs brun era considerat regele urșilor în România datorită dimensiunilor și posturii sale impozante. Șeful Guvernului se pare că are, însă, alte informații. Cîțu a precizat că așteaptă rezultatele anchetei.

Florin Cîțu, reacție după uciderea ursului brun Arthur

„Am avut o discuţie cu domnul ministru (al Mediului). Înţeleg că există o anchetă. Vom vedea care vor fi rezultate. Se pare că nu toate informaţiile sunt corecte din spaţiul public şi nu aş vrea să comentez ceva ce nu e corect, dar se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă… Vom vedea care sunt concluziile anchetei…”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Asociația ”Agent Green” susține că ursul brun Arthur, în vârstă de 17 ani, considerat regele urșilor din România, a fost omorât de prințul Emanuel de Liechtenstein, care s-a folosit de o derogare oferită de Ministerul Mediului pentru uciderea altui exemplar.

Arthur a fost omorât chiar într-o arie naturală protejată.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a anunțat că a fost declanşată o anchetă în acest caz.

„Un lucru este cert, acolo sunt mai mulți urși problemă”, a reacționat, în schimb, ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR).

Ursul brun este o specie strict protejată de legislația Uniunii Europene și de Convenția de la Berna.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său