Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit

Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
Sursa foto: Facebook/Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că este foarte mâhnit, în urma afirmațiilor lansate de liderul PNL Ludovic Orban, privind țintele de vaccinare neîndeplinite.

„Am auzit declaraţia şi m-a mâhnit această declaraţie. Aş fi vrut, de fapt, să aud mai mult despre ce a făcut domnul Ludovic Orban pentru campania de vaccinare, ce resurse a folosit în Partidul Naţional Liberal pentru campania de vaccinare, cât s-a implicat ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal pentru campania de vaccinare. Asta aş fi vrut mai mult să văd.

Din păcate, de când mi-am anunțat candidatura la președinția PNL – și căutați declarațiile domnului  Orban  să vedeți de câte ori a lăudat Guvernul liberal – nu l-am văzut pe președintele PNL să se implice în vreun fel. Aș fi vrut să văd ce resurse a aplicat el în această campanie de vaccinare”, a declarat premierul la Digi 24.

„Nu era vorba de un obiectiv al guvernării, eu am rostit aceste cifre pentru că existau estimări în urma discuțiilor cu specialiștii (…) Orice am face noi, datele nu se pot schimba. Nu sunt cifre pe care le inventăm, acolo trebuie să ajungem ca să scăpăm de pandemie.

Nu mă aștept de la PSD, nu l-am văzut pe domnul Ciolacu să susțină vaccinarea. Mă așteptam de la președintele PNL să susțină campania de vaccinare. Nu este o joacă politică, de aceea m-a mâhnit declarația domnului Orban. E ușor să critici, dar o face PSD-ul”, a mai declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban: Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească

Ludovic Orban a vorbit marți despre neatingerea țintei de vaccinare de 5 milioane de persoane până la 1 iunie. „Cine le-a stabilit, trebuia să le urmărească”, a spus liderul PNL.

„Cine a stabilit ţinte, trebuia să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu întotdeauna m-am ferit să stabilesc ţinte, atâta timp cât nu au existat evaluări foarte serioase. Pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă. Ea nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi – să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente de genul bonurilor de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări”, a explicat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe