Florin Cîțu, despre incendiul de la spitalul de copii din Iași: Nu sunt victime. Focul a izbucnit într-o zonă care urma să fie reabilitată. Se pare că e instalația electrică de la un cabinet medical

Florin Cîțu, despre incendiul de la spitalul de copii din Iași: Nu sunt victime. Focul a izbucnit într-o zonă care urma să fie reabilitată. Se pare că e instalația electrică de la un cabinet medical
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți seară, că nicio persoană nu a avut de suferit de pe urma incendiului izbucnit la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iași. Flăcările s-au manifestat într-o zonă ce urma să fie reabilitată. Mai multe persoane au fost evacuate preventiv. Ele nu au fost afectate nici măcar de fum.

Florin Cîțu, despre incendiu de la spitalul din Iași

„Am evitat o tragedie, e foarte bine, nu avem victime. Încendiul a avut loc într-o zonă care urma să fie reabilitată. Persoanele au fost evacuate preventiv, fumul nu a ajuns la ele. E vorba de 12 copii, 11 cadre mediale și 7 părinți. Preventiv a fost luată această decizie.
Se pare că e instalația electrică de la un cabinet medical. Nu era un salon, ci o zonă tampon unde erau persoanele respective, dar nu erau în zona incendiului. Nicio persoană nu a fost afectată de fum sau ceva. Nu era nicio activitate în acea zonă, era o zonă ce urma să fie reabilitată. Celelalt corp a fost reabilitat din fonduri europene”, a declarat premierul Cîțu, la TVR.

Amintim că un incendiu a izbucnit, marți seară, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție. Pompierii militari intervin cu șase mașini de stingere, o autospecială de descarcerare, două de transport de victime multiple, două autoscări și o autocisternă. Totodată, pentru evaluarea la locul intervenției, au fost trimise trei ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă. În acest moment, incendiul este localizat și se limitează pericolul extinderii acestuia”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iași, pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”