Florin Cîțu, despre modificările la Legea salarizării: Trebuie să introducem criterii de performanță (VIDEO)

Florin Cîțu, despre modificările la Legea salarizării: Trebuie să introducem criterii de performanță (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul României, Florin Cîțu, a vorbit, joi seară, în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, despre modificările la Legea salarizării, afirmând că trebuie introduse criterii de performanță.

„Despre modificările la Legea salarizării: Anvelopa salarială e aproape 11% din PIB, a rămas acolo anul acesta. Legea salarizării lucrează în interiorul ei. Pe lângă asta, trebuie să introducem criterii de performanță. Se spune că nu se poate, ba se poate! Dacă românii simt că atunci când lucrează cu statul nu e performanță, e clar. Veniturile trebuie să fie legate de performanță, de aici pornim, ăstae obiectivul. În această anvelopă salarială. Sunt oameni buni în sectorul public care trebuie premiați, sunt oameni care nu trebuie să fie acolo.Se face un audit în fiecare minister, sper csă facă miniștri, că de aici pornești.

În paralel se face și digitalizarea, care e o reformă și natural va elimina foarte multe elemente care nu-și au rost în sectorul public”, a spus el, în direct, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu promite schimbări majore în companiile de stat

Florin Cîțu promite schimbări majore în sistemul de acordare al sporurilor, dar și de organizare a companiilor de stat.

„Va fi un sistem diferit în care și șefii de instituții nu o să fie acolo pe viață, o să fie mandate, evaluări mult mai transparente. Mai multe lucruri vor apărea transparent: limitarea numărului de CA-uri, de membri în CA-uri. Sunt lucruri care se întâmplă concomitent: legea salarizării, legea pensiilor, digitalizare, reforma companiilor de stat, reforma conducerii companiilor de stat. Trebuie să forțăm anul acesta reforma statului, că de 30 de ani nu s-a făcut aproape nimic”, a declarat Florin Cîțu pentru B1 TV.

Guvernul Cîțu va avea drept prioritatea investițiile și sprijinul antreprenorilor, susține premierul.