Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare: Până nu dăm șansa tuturor românilor să se vaccineze nu putem introduce acest document/ Asta ar crea o discriminare

Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare: Până nu dăm șansa tuturor românilor să se vaccineze nu putem introduce acest document/ Asta ar crea o discriminare
Foto: Florin Cițu / Facebook

PremierulFlorin Cîțua vorbitjoi, pentru B1 TV, despre pașportul de vaccinare.

”Până nu dăm șansa tururor românilor să se vaccineze nu putem introduce acest document. Asta ar crea o discriminare. Unii pot spune că nu s-au putut vaccina, că nu au fost vaccinuri. Deci până nu luăm toate persoanele să se vaccineze, cred că asta e o discuție care nu are sens în acest moment.”

Specialiștii OMS nu sunt de acord cu introducerea unor pașapoarte de vaccinare

Specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)nu sunt de acordcu introducerea unor așa-numite pașapoarte de vaccinare, adică acele documente care să ușureze condițiile de călătorie pentru persoanele care au fost imunizare împotriva noului coronavirus.

Potrivit unui document publicat miercuri, experții OMS, citați de AFP, susțin că introducerea uno astfel de pașapoarte ar încălca pricipiul echității, ținând cont de faptul că, în acest moment, omenirea se confruntă cu o penurie în ceea ce privește dozele de vaccin împotriva coronavirusului.

„În penuria actuală în care doar foarte puţine vaccinuri sunt disponibile, un tratament preferenţial pentru călătoriile internaţionale ar contraveni principiului echităţii”, au transmis specialiștii din cadrul OMS.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.