Florin Cîțu, despre proiectul privind închiderea operatorilor care nu respectă restricțiile: Vom veni cu el. A fost întârziat la CES, o obstrucționare ciudată – v-am spus că e nevoie de reformă și acolo (VIDEO)

Florin Cîțu, despre proiectul privind închiderea operatorilor care nu respectă restricțiile: Vom veni cu el. A fost întârziat la CES, o obstrucționare ciudată – v-am spus că e nevoie de reformă și acolo (VIDEO)
Foto. Guvernul României / Facebook

Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit, miercuri, în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern, despre proiectul de lege care prevede închiderea restaurantelor, cluburilor și a altor operatori economici care nu respectă măsurile de protecție sanitară. Premierul spune că inițiativa avea toate avizele, însă a fost întârziată la Consiliul Economic și Social, în ceea ce liberalul a catalogat drept „o obstrucționare ciudată”. „Eu v-am spus că este nevoie de reformă și la CES și vom merge mai departe și cu asta, avem în PNRR chiar niște bani incluși pentru reformă în acest sector”, a adăugat el, precizând că proiectul respectiv va fi adoptat în cele din urmă.

Florin Cîțu, despre proiectul privind închiderea operatorilor care nu respectă restricțiile

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul de lege privind sancționarea prin închidere a restaurantelor care nu respectă măsurile de protecție sanitară, sau mai exact de ce întârzie să se concretizeze, având în vedere că se vorbește despre el de mai multă vreme, premierul Florin Cîțu a explicat: „Avea toate avizele proiectul respectiv, dar la CES, astăzi, deși practic permitea să fie luat direct în plen în discuție, a fost întârziat proiectul și nu are avizul CES. CES, așa cum ne-am obișnuit și în alte dăți, ori vine cu propuneri să creștem salarii, să creștem cheltuieli… eu v-am spus că este nevoie de reformă și la CES și vom merge mai departe și cu asta, avem în PNRR chiar niște bani incluși pentru reformă în acest sector. Mi se pare o obstrucționare ciudată, dar nu ne oprim aici. Vom veni cu acest proiect de lege. Avem și mâine ședință de Guvern. Dacă se poate, bine, dacă nu, săptămâna viitoare cu siguranță vine proiectul de lege”.

Întrebat dacă proiectul a ajuns târziu la CES și nu a fost timp pentru a fi dezbătut, prim-ministrul a precizat: „Nu, repet. A ajuns la CES, putea să fie direct pus în plen, nu s-a dorit acest lucru, dar îl vom avea pentru săptămâna viitoare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe