Florin Cîțu, despre șansele să fie închise unele companii de stat: Am spus asta mereu. Avem de 30 de ani companii în care doar băgăm bani fără rezultat. În unele sunt niște sinecuri care se tot plimbă

Florin Cîțu, despre șansele să fie închise unele companii de stat: Am spus asta mereu. Avem de 30 de ani companii în care doar băgăm bani fără rezultat. În unele sunt niște sinecuri care se tot plimbă
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cuprinde anumite borne, ținte privind reformarea ce trebuie atinse, altfel finanțarea europeană se oprește. Șeful Guverului a ținut să se refere în mod special la reforma companiilor de stat și a afirmat că acelea care nu vor putea fi salvate se vor închide. „În România avem de 30 de ani companii în care doar băgăm bani fără niciun fel de rezultat. Sunt niște companii în care sunt niște sinecuri care se tot plimbă”, a mai declarat Cîțu.

Florin Cîțu, despre reformă și planurile de restructurare a companiilor de stat

„Am mers la Comisia Europeană cu un plan de reforme foarte ambițios, pe care ni l-am asumat și prin programul guvernare. Sunt lucruri importante acolo. Ați văzut și reacția Ursulei von der Leyen în ceea ce privește reformele din România. Progresul reformelor e apreciat.
Cea mai importantă pentru mine e reforma companiilor de stat. Am pus-o și în PNRR. Va fi o echipă la Secretariatul General al Guvernului care a monitoriza implementarea acestor reforme”, a declarat Florin Cîțu, pentru Digi24.

La remarca moderatorului că asta va însemna închiderea unor companii de stat, premierul a explicat: „Dar am spus asta tot timpul. În România avem de 30 de ani companii în care doar băgăm bani fără niciun fel de rezultat. Sunt niște companii în care sunt niște sinecuri care se tot plimbă. Unele dintre ele vor putea să meargă mai departe și să facă profit, foarte bine, altele vor avea nevoie de capitalizare, pe care o vom face prin alte instituții internaționale sau cum vom putea, prin program de restructurare, și vor face profit și altele… nu avem ce să facem!”.

Șeful Guvernului a mai spus că banii din PNRR trebuie investiți în maxim cinci ani, iar în Plan sunt prevăzute anumite borne, ținte care trebuie atinse, altfel finanțarea se oprește: „E puțin diferit de fondurile europene. Acum se lucrează la acest lucru, să ne asumăm aceste ținte. Trebuie să fim foarte realiști asta le-am și cerut azi miniștrilor”.

„Eu m-am asigurat că aceste reforme, chiar dacă eu nu mai sunt aici, ele merg mai departe, că România are nevoie de reforme și dacă eu las asta românilor, sunt foarte fericit”, a mai declarat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:54 - Marcel Boloș: Egalizarea vârstei de pensionare la bărbați și femei este prevăzută în PNRR. Avem și sistemul de facilități pentru a stimula rămânerea în câmpul muncii până la 70 de ani / Câți bani ar putea pierde România (VIDEO)
20:42 - Fără drept de joc, Simona Halep s-a prăbușit în clasamentul WTA. Pe ce loc a ajuns românca
20:39 - Un bărbat a ajuns în instanță pentru că își deranja vecinul făcând grătare prea des / „Mirosul era neplăcut”
20:32 - Șoferii care ucid oameni pe șosele nu vor mai avea dreptul să conducă o anumită perioadă: Guvernul aduce noi modificări care limitează accesul în trafic al conducătorilor auto condamnați
20:32 - Coșul de cumpărături cu produse de bază este tot mai scump / Cât a ajuns să coste și ce spun românii
20:24 - Mihai Tudose: Alegerile anticipate nu sunt pe agenda PSD. Președintele Iohannis, singurul care poate să ducă România în acest scenariu (VIDEO)
20:15 - Minoră de 13 ani din București, dispărută în timp ce mergea spre școală. Poliția cere ajutorul populației
20:04 - În ce orașe din România sunt cele mai scumpe bilete pentru transportul în comun
19:56 - Bogdan Chirițoiu: Industria asigurărilor este cea mai sancționată de către Consiliul Concurenței. Am transmis o serie de propuneri pentru a corecta deficiențele legislative existente
19:56 - Galactic, singura fabrică românescă de ciocolată, și-a cerut insolvența: „Am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri”