Florin Cîțu, despre viitorul ministru al Sănătății: Eu caut trei atribute – profesionalism, fără conflict de interese și fără probleme penale (VIDEO)

Florin Cîțu, despre viitorul ministru al Sănătății: Eu caut trei atribute – profesionalism, fără conflict de interese și fără probleme penale (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a vorbit, vineri, într-o coferință de presă de la Cluj-Napoca, despre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească viitorul ministru al Sănătății. Șeful Guvernului a subliniat că acest portofoliu va rămâne în continuare la USR PLUS.

Precizările premierului Florin Cîțu despre profilul viitorului ministru al Sănătății

”Locul ministrului rămâne la partenerii noștri de coaliție și aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând.

Protocolul coaliției spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela. Eu caut trei atribute, trei caracteristici clare pentru o persoană pentru care voi pune semnătura: fără compromis sau fără nepotisme, clientelism, conflict de interese, fără probleme penale și profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre viitorul ministru al Sănătății: Eu caut trei atribute – profesionalism, fără conflict de interese și fără probleme penale

Cel mai nou nume care este vehiculat ca posibilă propunere pentru preluarea portofoliului Sănătății este cel al Ioanei Mihăilă.

„Dacă aceasta va fi decizia Alianței USR PLUS, ca dr. Ioana Mihăilă sau altcineva să meargă să preia portofoliul, evident că îi voi oferi toată susținerea mea. Nu e vorba numai de mine, ci de întreaga echipă”, a declarat fostul ministru Vlad Voiculescu, în conferința de presă de vineri.

Tags:
Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)