Florin Cîțu, după ce președintele a promulgat Legea bugetului pe 2021: De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi și nu-i vom dezamăgi!

Florin Cîțu, după ce președintele a promulgat Legea bugetului pe 2021: De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi și nu-i vom dezamăgi!
Foto. Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a transmis, luni, un mesaj după de legea bugetului de stat pe anul 2021 a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. ”De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi”, a scris șeful Guvernului pe Facebook, precizând că bugetul pe 2021 este cel mai echilibrat din ultimii 30 de ani.

Mesajul lui Florin Cîțu după promulgarea Legii bugetului de stat pe 2021

”Gata! Legea bugetului a fost promulgată! Avem cel mai echilibrat buget din ultimii 30 de ani, un buget care se concentrează pe investiții. Am promis, am făcut! De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi și nu-i vom dezamăgi!”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu, după ce președintele a promulgat Legea bugetului pe 2021: De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi și nu-i vom dezamăgi!

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 8 martie, Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Reprezentanții Președinției transmis, printr-un comunicat de presă, că pilonii pe care a fost construit bugetul pe acest an sunt investițiile, reformele și creșterea economică.

”Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite. Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile. (…)

Bugetul pe anul 2021, axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, prea adesea ignorate în trecut. Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19. Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Legea bugetului de stat pe 2021, adoptată de Parlament pe 2 martie

Legea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată, pe 2 martie, de Parlament, fără amendamente.

”E un buget bun, echilibrat cu care începem reconstrucția României. Nu poți face asta decât prin reformă și investiții. Sunt cele două lucruri pe care ne-am axat cu acest buget – Investiții record, jumătate din fonduri europene, și reformă, pe care mulți politicieni au tot aruncat-o în spațiul public, dar au fugit de ea. Acest buget forțează reforma. Cred că e o premieră: un buget care trece fără niciun amendament. Asta arată că suntem o coaliție puternică, pregătită să reziste 4 ani că avem de lucru”,spunea atunci premierul Florin Cîțu.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară