Florin Cîţu: Îmi aduc aminte de protestul poliţiştilor, în stradă toţi, supăraţi. Nu i-am văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti (VIDEO)

Florin Cîţu: Îmi aduc aminte de protestul poliţiştilor, în stradă toţi, supăraţi. Nu i-am văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, pentru B1 TV, că polițiștii au protestat în ultimele zile, nemulțumiți de înghețarea salariilor, dar n-a auzit ca aceștia să fi spus ceva despre cazul de la Onești.

Florin Cîţu critică lipsa de reacție a polițiștilor după tragedia de la Onești

„Eu îmi aduc aminte în aceste zile de protestul poliţiştilor, în stradă toţi, supăraţi, supăraţi. Nu i-am mai văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti. Nu am văzut pe cineva din sindicate să iasă să ne spună ceva”, a declarat prim-ministrul, în emisiunea ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu a spus apoi că vrea să facă „o reformă a statului din temelii, în toate cotloanele sale”: „Asta implică şi aceste instituţii. Cred că veţi vedea mai mult şi când va apărea şi legea pensiilor rediscutată, şi legea salarizării”.

Poliţiştii au protestat, săptămâna trecută, la Palatul Cotroceni. Ei s-au luat la harță cu jandarmii, pe care i-au acuzat că „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”, și au aruncat cu fumigene. După manifestație, Jandarmeria a dat amenzi de 10.000 de lei.

Lucian Bode a anunțat primele demiteri după tragedia de la Onești

Tot miercuri, Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, după operațiunea eșuată de salvare a celor doi ostatici. De asemenea, a fost sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu.

„Cel mai greu de acceptat e că nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a declara ministrul.

Bode a mai spus că în ultimii cinci ani au plecat la pensie peste 30.000 de angajaţi din structurile MAI și, la rândul său, a vorbit despre reformă: „Propunerea cu care voi merge în faţa Guvernului este de a organiza concursuri de sus până jos, de la Poliţia Capitalei până la ultimul inspectorat, să-i selectăm pe baza unor concursuri transparent organizate şi să avem stabilitate pe funcţii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)