Florin Cîțu: Mai multe legi au trecut de Guvern și în Parlament s-au blocat. Decizia mea e de a merge cu reforma prin Ordonanțe de Urgență, nu voi aștepta după Parlament să se hotărască

Florin Cîțu: Mai multe legi au trecut de Guvern și în Parlament s-au blocat. Decizia mea e de a merge cu reforma prin Ordonanțe de Urgență, nu voi aștepta după Parlament să se hotărască
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu s-a arătat deranjat că mai multe proiecte de reformă pregătite și trecute de Guvern au rămas blocate în Parlament. Liberalul a susținut că se vede nevoit să treacă aceste reforme prin Ordonanță de Urgență, căci altă soluție nu există.

Proiecte ale Guvernului, blocate în Parlament. Ce spune Florin Cîțu

„Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern și în Parlament s-au blocat. Încă nu se explică. Eu vreau să fac reformă, am pornit cu acest avânt de reformă. De exemplu, legea privind desființarea SIIJ a trecut de Guvern, e blocată în Parlament, abrogarea legii PSD care interzicea invesițiile străine în companiile cu capital românesc a trecut de Guvern e blocată în Parlament, cu alocațiile la fel.

Sunt lucruri care trebuie rezolvate, că ne-am asumat reforma cu toții. Nu se poate Guvernul să ia niște decizii, să vină în fața românilor și apoi să rămână prin Parlament pe acolo. Am ridicat această problemă în coaliție de fiecare dată, vedem cum merg lucrurile, dar arată clar că Guvernul are un apetit mai puternic pentru reformă, ceea ce înseamnă că de acum încolo va trebui să facem reformă prin Ordonanțe. Eu voiam să facem reformă prin Parlament”, a declarat Florin Cîțu, marți seară, la TVR.

La remarca moderatoarei că practica Ordonanțelor de Urgență era criticată de PNL când era în Opoziție, premierul a admis acest lucru, dar a precizat: „altă soluție nu văd, că deja au trecut 6 luni și vreau să faacem reformă, că timpul trece. Ne vom trezi peste 2 ani când apetitul pentru refomră va scădea”.

„Guvernul a luat decizii corecte, trebuie să discutăm ce se întâmplă în Parlament. Nu putem spune că vrem reformă toți, dar în Parlament să redescoperim alte valori. Noi toți trebuie să fim responsabil în Parlament, să vedem ce se întâmplă.

Decizia mea e de a merge cu reforma prin OUG, nu voi aștepta după Parlament să se hotărască. Trebuie să facem reformă, să implementăm măsurile. E în beneficiul tuturor românilor să facem aceste reforme”, a insistat premierul Florin Cîțu.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)