Florin Cîțu: Miercuri apare în Monitorul Oficial decizia privind formarea Comitetului pentru revenirea României la normalitate / 70% dintre adulți, vaccinați anti-COVID până la finele lunii iulie (VIDEO)

Florin Cîțu: Miercuri apare în Monitorul Oficial decizia privind formarea Comitetului pentru revenirea României la normalitate / 70% dintre adulți, vaccinați anti-COVID până la finele lunii iulie (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că azi va fi publicat în Monitorul Oficial Decizia de prim-ministru prin se constituie Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie. Cîțu a mai spus că ar trebui să avem 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID până la finele lunii mai și 10 milioane până la sfârșitul lui iulie. Între aceste etape, Comitetul ar trebui să pregătească redeschiderea economiei.

Florin Cîțu: Azi apare în Monitorul Oficial decizia privind formarea Comitetului pentru revenirea României la normalitate / 70% dintre adulți, vaccinați anti-COVID până la finele lunii iulie

Florin Cîțu, despre revenirea la normalitate în contextul vaccinării anti-COVID accelerate

„Am prezentat decizia care va fi publicată azi în Monitorul Oficial prin care se constituie Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021. E un prim pas.

Așa cum am anunțat, ar trebui să avem la finalul lunii mai 5 milioane de persoane vaccinate, la finalul lunii iulie, cum arată calendarul – cum vom primi dozele de vaccin – ar trebui să avem 10 milioane de persoane vaccinate, deci 70% dintre adulți. Între aceste două etape putem vorbi despre redeschiderea economiei.

Vreau să pornim deja această discuție să ne pregătim, să ne asigurăm că avem cele mai bune măsuri, mai ales după vestea pe care a dat-o FMI ieri, veste ce arată că are încredere în Guvern și în măsurile pe care le ia acest Guvern – o creștere economică de 6% estimată pentru acest an.

Comitetul va începe imediat ce va fi aprobat”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Ultima oră
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”