Florin Cîțu: „Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat, așa cum s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și ale altor socialiști” (VIDEO)

Florin Cîțu: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat, așa cum s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și ale altor socialiști (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a comentat luni în cadrul unei declarații de presă protestul minerilor din Valea Jiului și a dat asigurări românilor că în mandatul său nu va permite o nouă mineriadă, așa cum s-a întâmplat “în mandatele lui Iliescu și al altor socialiști”:

“Sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie în ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Eu vreau săspun atât românilor și Bucureștenilor că nu voi permite niciodată, în România, în mandatul meu, ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”,a declarat Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Declarațiile premierului au loc în contextul în care aproximativ 70 de mineri s-au blocat în subteran și cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport.

Marcel Ciolacu, președintelePSD, a declarat că guvernanții vor închiderea minelor dinValea Jiuluideoarece au „o ură personală” față de mineri. „Este o indolenţă aproape criminală”, a mai spus Ciolacu.

Liderul social-democraților a ținut să puncteze că minerii nu cer salarii mărite, tot felul de beneficii și sporuri, ci pur și simplu să-și primească salariile pentru munca prestată. El a mai spus că sunt 3.300 de mineri înValea Jiuluiși că acestora li se datorează 12 milioane de lei în tichete de masă și 8 milioane de lei în transport şi salarii restante.

„Premierul are la dispoziție Fondul de rezervă. Nu deblochezi 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai două miliarde de lei la administraţiile PNL, faci asta într-o noapte. Eu nu înţeleg… Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri”, a declarat Macel Ciolacu, duminică, la Antena 3.