Florin Cîțu: Nu prin atacuri făcute de colegi din Guvern îi facem pe oameni să se vaccineze, din contră! Cu toții trebuie să susținem campania de vaccinare, chiar dacă nu ne convine că nu este în directa noastră subordonare

Florin Cîțu: Nu prin atacuri făcute de colegi din Guvern îi facem pe oameni să se vaccineze, din contră! Cu toții trebuie să susținem campania de vaccinare, chiar dacă nu ne convine că nu este în directa noastră subordonare
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a comentat declarațiile făcute de Vlad Voiculescu, pe care l-a demis săptămâna trecută din funcția de ministru al Sănătății. Primul-ministru a explicat că nu atacurile între colegi de Guvern conving populația să se vaccineze anti-COVID-19, ci dimpotrivă, și a atras totodată atenția că România este pe poziția a 4-a la nivelul UE în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate cu ambele doze.

Florin Cîțu, reacție fermă la criticile formulate de Vlad Voiculescu privind campania de vaccinare

Întrebat luni seară, la Digi 24, ce crede despre declarațiile făcute de fostul ministru Vlad Voiculescu, care susține că România pierde vertiginos din viteză la capitolul vaccinare, precum și că ar fi probleme de comunicare, iar modul în care se iau decizii de către Florin Cîțu și Valeriu Gheorghiță ar fi unul „sub-optimal”, premierul a explicat: „Iarăși, aici, vedeți un ministru al Sănătății, un membru al Guvernului, care atacă o campanie de vaccinare care astăzi, în România, deocamdată, este pe locul 4 la numărul de persoane vaccinate cu două doze. Noi avem o altă strategie față de cei din Uniunea Europeană. E adevărat, acolo au mers pe o singură doză și de asta la persoane vaccinate cu o singură doză au altă cifră, dar total imunizat ești când ai două doze. Avem acum asigurat numărul de doze, vom merge mai departe”.

„În ceea ce privește campania de comunicare, aceasta era la Ministerul Sănătății din ce îmi aduc eu aminte în CNCAV, deci acolo era campania de comunicare. Am și văzut câteva clipuri făcute de Ministerul Sănătății, care au apărut la televizor, pentru a susține campania de vaccinare. Nu prin atacuri făcute de colegi din un Guvern asupra campaniei de vaccinare îi facem pe oameni să se vaccineze – din contră! Cu toții trebuie să susținem campania de vaccinare, chiar dacă nu ne convine că nu este în directa noastră subordonare ș.a.m.d. Până la urmă, campania de vaccinare ne ajută pe toți. Toți membrii Guvernului ne dorim această campanie de vaccinare să fie un succes”, a adăugat Florin Cîțu.

El a subliniat că această campanie de vaccinare ar trebui să fie susținută de toată lumea, indiferent de partidul politic de proveniență.

„În afară de câteva persoane din Parlamentul României sau o grupare politică, în rest toți vrem o campanie de vaccinare de succes. De aceea, nu înțeleg astfel de comentarii, chiar nu le înțeleg, să pui sub semnul întrebării o campanie de vaccinare pe care ar trebui s-o susținem cu toții, indiferent de partidul politic din care facem parte, mai ales când ești membru al Guvernului sau fost ministru al Sănătății”, a mai spus prim-ministrul Florin Cîțu.