Florin Cîțu: Nu vreau să închid economia. Eu nu voi închide piețele, mall-urile. Azi avem și vaccin anti-COVID-19, și aceste instrumente precum certificatul verde

Florin Cîțu: Nu vreau să închid economia. Eu nu voi închide piețele, mall-urile. Azi avem și vaccin anti-COVID-19, și aceste instrumente precum certificatul verde
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că se ajunge la folosirea certificatului verde COVID și în România deoarece nu vrea să mai închidă economia.

Anul trecut, economia a fost închisă din cauza pandemiei și efectele le vedem și acum, or el nu vrea să se mai revină la așa ceva. Cîțu a ținut să precizeze că, spre deosebire de 2020, acum avem la dispoziție vaccinul anti-COVID-19.

Florin Cîțu, despre folosirea certificatului verde

„Acum era momentul. Până acum, România a fost într-o zonă verde și am reușit s-o ținem mult timp față de alte țări din Europa, iar soluția cu certificatul, putea fi orice altceva, dar era o soluție la îndemână.

A venit pentru că nu vreau să închid economia. Am spus din primul moment că nu voi mai închide economia și ne trebuia un instrument prin care să atestăm că oamenii s-au vaccinat, au trecut prin boală sau sunt testați. Certificatul verde e un astfel de instrument.

Dacă apar și alte variante mai bune, le folosim și pe acelea. Eu nu voi închide piețele, mall-urile, nu închidem nimic. Azi avem și vaccin, și aceste instrumente.

Am văzut impactul pentru economie anul trecut, iar efectele le simțim și azi și se văd și în prețuri, că sunt comenzi făcute anul trecut”, a declarat premierul Florin Cîțu, la TVR 1.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)