Florin Cîțu: Nunțile și botezurile se pot ține până la ora 02.00 noaptea / Premierul a anunțat și prelungirea unei măsuri în sprijinul angajaților din sectorul cultural

Florin Cîțu: Nunțile și botezurile se pot ține până la ora 02.00 noaptea / Premierul a anunțat și prelungirea unei măsuri în sprijinul angajaților din sectorul cultural
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a prezentat, la finalul ședinței de Guvern de joi, două „acte normative importate” adoptate de Executiv.

„În ședința de Guvern de azi am modificat Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă cu un lucru foarte bun, o veste foarte bună în ceea ce privește nunțile și botezurile. Ele pot să rămână deschise până la ora 2.00 noaptea. Deci am extins această perioadă de funcționare.

Un alt lucru bun – O Ordonanță de Orgență de la Ministerul Muncii prin care extindem acordarea indemnizației pentru profesioniști la 41,5% din câștigul salarial mediu brut și a altor persoane, respectiv celor care au realizat venituri înainte de instituirea stării de urgență în baza unor contracte de drepturi de autor și drepturi conexe.

Indemnizația se va acorda numai acelor persoane care au beneficiat pe perioada stării de urgență și / sau alertă de indemnizația pentru întreruperea activității prevăzută în articolul 15 alin. 4 din OUG 30/2020.

Indemnizația pentru artiști se va acorda numai în cazurile reducerii timpului de muncă și / sau a veniturilor, portrivit procedurii aprobate prin Hotărrea Guvernului 719/2020.

E o cerință specială din mediul cultural de a extinde plata acestor indemnizații”, a declarat premierul Florin Cîțu.

UPDATE:La propunerea Comitetului Național pentru SItuații de Urgență (CNSU),a fost aprobat în ședința de Guvern ca evenimentele private, de tipul nunților, botezurilor etc. să poată fi desfășurate în restaurant până la ora 2.00, prelungindu-se astfel programul restaurnatelor, doar pentru evenimente private cu două ore.

„Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00”, se arătă în Hotărârea CNSU cu numărul 36.

Urmăriți B1TV.ro și pe