Florin Cîțu: PSD înseamnă pentru români taxe mari și multe, inflație mare și dobânzi mari. Pentru sănătatea economică a României PSD trebuie să dispară

Florin Cîțu: PSD înseamnă pentru români taxe mari și multe, inflație mare și dobânzi mari. Pentru sănătatea economică a României PSD trebuie să dispară
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, lansează un atac dur la adresa PSD, într-o postare pe Facebook. Liberalul îi acuză pe social-democrați că au distrus economia României în perioada în care s-au aflat la guvernare și trece în revistă câteva dintre măsurile care au fost adoptate în cei trei ani în care la Palatul Victoria s-au aflat echipele PSD. ”Pentru sănătatea economică a României PSD trebuie să dispară”, este de părere actualul ministru al Finanțelor.

Florin Cîțu, despre guvernarea PSD: A distrus o economie într-un timp așa de scurt

Florin Cîțu precizează în postarea sa că ”România conducea trei topuri ale rușinii”, în perioada în care era guvernată de PSD.

”Guvernarea PSD – taxe mari, haos fiscal, inflație mare și dobânzi mari.

În guvernarea PSD România conducea trei topuri ale rușinii – cea mai mare inflație din UE, cele mai mari dobânzi și cel mai mare deficit.

Nu există alt guvern în istoria României moderne care să fi DISTRUS o economie într-un timp așa de scurt. PSD -ul lui Dragnea/Ciolacu a făcut-o”, acuză Cîțu.

Ministrul Finanțelor: Pentru sănătatea economică a României PSD trebuie să dispară

De asemenea, ministrul Finanțelor susține că între anii 2017-2019, social-democrații au avut parte de un context economic internațional favorabil, însă au luat măsuri ”împotriva dezvoltării economiei și a sectorului privat”.

„Guvernarea socialisto-comunistă din perioada 2017-2019 a avut parte de un context economic internațional favorabil. A preluat o economie națională care avea o creștere economică puternică. Și-a bătut joc de acest context și a luat măsuri DOAR împotriva dezvoltării economiei și a sectorului privat.

PSD a modificat codul fiscal de aproape 1000 de ori în cei trei ani de guvernare. A supraIMPOZITAT contractele part time (socialiștii te taxează și pentru ce nu ai câștigat), a suprataxat consumul de combustibil, a introdus TVA defalcat și OUG 114 prin care a IMPOZITAT cam toate sectoarele din economie.

În guvernarea PSD România a crescut deficitul bugetar deși restul țărilor din UE îl reduceau. Aproape jumătate din țările membre UE au trecut la surplus bugetar în timp ce PSD își bătea joc de finanțele României. DOAR PSD a guvernat IRESPONSABIL în UE și a distrus echilibrele macroeconimice ale României.

Prețurile au explodat în guvernarea PSD. Rata inflației a crescut de la 0% la 5.4%. A fost CEA MAI MARE RATA A INFLAȚIEI din UE aproape 3 ani la rând!!!

Inevitabil, în guvernarea PSD au explodat și dobânzile. În timp ce scădeau în toată EUROPA, chiar și în GRECIA, în România PSD le creștea. De la aproape 0% la aproximativ 4% pentru ROBOR.

PSD înseamnă pentru români taxe mari și multe, inflație mare și dobânzi mari. Nu contează cine conduce PSD întotdeauna vor CREȘTE taxele, dobânzile și prețurile.

Pentru sănătatea economică a României PSD trebuie să dispară”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu: PSD înseamnă pentru români taxe mari și multe, inflație mare și dobânzi mari. Pentru sănătatea economică a României PSD trebuie să dispară

Cîțu: Liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în timpul pandemiei

Pe de altă parte, recent, ministrul Finanțelor preciza că liderii europeni văd cu ochi buni măsurile adoptate de guvernarea liberală din România în contextul pandemiei de coronavirus.

”Avem sprijinul partenerilor noştri europeni şi acest lucru reprezintă o şansă unică pentru România după 30 de ani în care s-au întârziat reformele. (…) Pot să vă spun că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă, atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei.

Aceste discuţii mi-au întărit convingerea că România va beneficia real de fondurile destinate relansării, iar la sfârşitul următorului ciclu financiar vom avea o economie mult mai complexă şi competitivă, aşa cum merită românii”, scria Cîțu, pe Facebook pe 10 septembrie.

Consiliul Fiscalestimează undeficit bugetarde 8,6 – 9,4% din PIB în acest an, pe fondul unei contracții economice între 4 și 6% din PIB. De altfel, și premierul Ludovic Orban a vorbit despre un deficit de 8,5 – 8,6%, precizând însă că acesta va fi unul „dintre cele mai mici la nivel european”.