Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)

Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Florin Cîțu, președintele PNL, a vorbit despre armistițiul propus de liberali pentru instalarea guvernului Ciucă și spune că nu se va ajunge la niciun fel de concluzie „dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral”. „Este responsabilitatea PSD și a USR să arate că ceea ce au spus în ultimele zile nu sunt doar vorbe, trebuie să facă și fapte”, a adăugat premierul interimar.

Florin Cîțu (PNL): „Un armistițiu, știți foarte bine, nu se face între prieteni, se face între inamici”

„Partidul Național Liberal le-a demonstrat românilor că are maturitatea să ia această decizie importantă de a muta președintele partidului din funcția de premier. Este responsabilitatea PSD și a USR să arate că ceea ce au spus în ultimele zile nu sunt doar vorbe, trebuie să facă și fapte”, a declarat, marți, liderul liberalilor.

Întrebat de ce PNL nu cooptează PSD la guvernare pentru a avea o majoritate solidă în Parlament, Florin Cîțu a răspuns: „Sunt mai multe lucruri de spus aici. În primul rând, repet ce a spus PSD, PSD a spus că nu vrea la guvernare. Când a fost momentul să propună un premier, nu au propus un premier, deci nu au vrut să își asume guvernarea. Ne-am asumat guvernarea, aceasta este astăzi decizia noastră”.

„Partidul Național Liberal vrea să vadă întâi ce sunt ceilalți dispuși să negocieze. Până acum, doar Partidul Național Liberal a făcut acest pas, celelalte partide doar fac retorică, nu vedem niciun fel de fapte în partea cealaltă. Un armistițiu, știți foarte bine, nu se face între prieteni, se face între inamici. Este vorba despre soarta României, soarta românilor în această iarnă și de aceea propunem acest armistițiu. Bineînțeles, dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la niciun fel de concluzie”, a adăugat Florin Cîțu.

Ultima oră