Florin Cîțu: România trebuie să devină un hub cargo pentru această zonă regională sau pentru Europa. Am discutat despre un posibil proiect de dezvoltare a aeroportului din Timișoara (VIDEO)

Florin Cîțu: România trebuie să devină un hub cargo pentru această zonă regională sau pentru Europa. Am discutat despre un posibil proiect de dezvoltare a aeroportului din Timișoara (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Prim-ministrul Florin Cîțu a efectuat, joi, o vizită la noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, unde a discutat despre un posibil proiect de dezvoltare privind componenta cargo, proiectul pentru care dă asigurări că se va implica astfel încât să devină viabil cât mai curând.

Premierul Florin Cîțu, la Timiș:România trebuie să devină un hub cargo pentru această zonă regională sau pentru Europa

„Într-adevăr, o vizită foarte bună până acum. Știți foarte bine că acest mandat este definit sau se axează pe investiții și mi-a părut bine să văd că primul lucru sau primul obiectiv pe care l-am vizitat a fost să vedem aeroportul, să vedem noul terminal. Este un lucru bun că avem un terminal nou, ceea ce arată clar că Timișoara și județul Timiș se dezvoltă, pentru că acesta este semnul. Un aeroport care se dezvoltă îți arată clar că ai mai mulți oameni care vin, mai multe companii. Am discutat acolo de un posibil proiect de dezvoltare a aeroportului pe viitor. Ne gândim la această componentă cargo de a o dezvolta mai mult și aici aveți asigurarea mea că mă voi implica ca să putem să facem acest proiect viabil cât mai curând. România trebuie să devină un hub cargo pentru această zonă regională sau pentru Europa”, a declarat Florin Cîțu, joi, într-o conferință de presă la Consiliul Județean Timiș.

Ulterior, primul-ministru a vizitat Universitatea Politehnica din Timișoara, care sărbătorește 100 de ani de la înființare.

„Al doilea lucru, am fost foarte bucuros să merg la Universitate, la Politehnică, cea care aniversează astăzi 100 de ani, e întotdeauna o plăcere să fii într-un mediu academic, e acel spirit pe care îl simți acolo, e special. O discuție foarte, foarte bună, în special cu comitetul director, oameni care au venit cu propuneri și probleme pragmatice, la unele chiar deja încep soluții, dar a fost bună discuția despre noua lege a achizițiilor publice, la care deja lucrăm și pe care vrem să o îmbunătățim, și bineînțeles despre investiții”, a adăugat liberalul.