Florin Cîțu: Salariile mai mari cu 70% în sectorul public trebuie justificate / Nu putem păstra un stat construit de comuniști și să spunem că va face performanță în economia secolului XXI (VIDEO)

Florin Cîțu: Salariile mai mari cu 70% în sectorul public trebuie justificate / Nu putem păstra un stat construit de comuniști și să spunem că va face performanță în economia secolului XXI (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a vorbit luni în Parlament, la dezbaterea proiectelor de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021, despre reforma necesară în administrația publică locală și centrală. Acesta a subliniat că, în ultimii patru ani, cheltuielile cu personalul s-au dublat, dar acest lucru nu se vede și în performanță. Cîțu a punctat că e nevoie de restructurare, transparentizare și asumare în luarea deciziilor în sectorul public.

Florin Cîțu: Salariile mai mari cu 70% în sectorul public trebuie justificate / Nu putem păstra un stat construit de comuniști și să spunem că va face performanța în economia secolului XXI

Florin Cîțu, despre reformarea aparatului de stat. Schimbările promise în administrația publică

„Sunt așteptări de la mediul de afcaeri precum transparență, predictibilitate, stabilitate simplificare privind legislația fiscală și asta vom face. Am promis de anul trecut și m-am ținut de cuvânt: nu am introdus taxe în acest buget și nu au crescut alte taxe. Noi ne ținem de promisiune.
Vom accelera prin acest buget procesul de informatizare pentru a crește gradul de colectare prin conformare voluntară. Așa crești veniturile, nu prin taxe cum ați făcut (PSD), taxe pe care noi le-am eliminat din prima zi.

Românii și-au pierdut speranța că se mai poate face ceva. Eu le spun românilor că se poate și a venit momentul. Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist!

Reforma în admnistrația locală și centrală. Angajații sectorului public trebuie să-și asume deciziile. Salariile mai mari cu 70% decât în sectorul privat trebuie justificate. Dublarea cheltuielor de personal în sectorul bugetar în ultimii patru ani trebuie să se vadă și în performanță și nu se vede și nu o spun numai eu, o spun toți românii care trebuie să lucreze cu instituțiile statului. Trebuie să existe responsabilitate și răspundere.

Trebuie să putem să restructurăm aparatul de stat în funcție de nevoile curente ale societății. Nu putem să păstrăm un stat construit de comuniști să spunem că va face performanțăîn economia secolului XXI”, a declarat premierul Florin Cîțu, de la tribuna Parlamentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe