Florin Cîțu: Ședințele BEX trebuie să fie transparente pentru toți membrii partidului. Lucrurile sunt bizare acum și când voi fi președintele PNL nu se vor mai face la fel

Florin Cîțu: Ședințele BEX trebuie să fie transparente pentru toți membrii partidului. Lucrurile sunt bizare acum și când voi fi președintele PNL nu se vor mai face la fel
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a explicat, marți, ce înseamnă suflul nou pe care susține că-l va aduce în PNL dacă va câștiga președinția partidului.

„Nu poți să vorbești despre modernizarea României dacă nu vorbești despre modernizarea PNL, care e cel mai important partid din coaliței. Pentru mine, suflu nou înseamnă… Să vă dau un exemplu: în acest moment, în coaliție sau în ședințele BEX lucrurile sunt bizare și când voi fi președinte nu se vor mai face la fel. BEX-ul e forul care trebuie să-i spună președintelui cu ce mandat să meargă în coaliție, nu președintele vine în BEX și spune ce a decis singur și BEX-ul trebuie să aprobe. O să-i cer președintelui partidului să accepte acest mod de lucru, BEX-ul trebuie respectat.

Mai mult, vă mai dau un exemplu de suflu nou: ședințele BEX trebuie să fie transparente pentru toți membrii PNL. Ele trebuie să fie online.

Oamenii trebuie să știe exact ce face conducerea partidului, cum se iau deciziile. Noi vrem transparență de la toți ceilalți, dar nu facem transparență în partid.

Voi lua decizii care să-i facă mândri pe membrii PNL, nu voi lua decizii apoi să mergem la televizor să explicăm de ce am luat decizia X sau Y, sau de ce am numit persoana X acolo sau Y acolo”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.

Ce spun Florin Cîțu și Ludovic Orban despre „suflul nou” din PNL

La finele lunii trecute, Florin Cîţu a declarat că a decis să candideze la șefia PNL pentru că e nevoie de „un suflu nou” în partid. Când a făcut anunțul, alături de ei au fost vechi lideri din partid, printre care Raluca Turcan, Emil Boc şi Alina Ghorghiu.

Ulterior, Ludovic Orban a spus că Florin Cîțu ar trebui să explice ce înseamnă acest suflu nou: „Să vorbeşti de un suflu nou cu o echipă în spate care o are pe Alina Gorghiu, pe Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Florin Roman şi aşa mai departe, ca să nu fac o listă chiar, să vorbeşti de un suflu nou, mă rog, trebuie definit ce înseamnă un suflu nou”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)