Florin Cîțu: Toate estimările arată că economia va încetini anul acesta. Încă poate fi evitată criza, trebuie doar să luăm măsuri bune. Am demonstrat că se poate anul trecut. Dacă cineva nu poate, știe unde sunt (VIDEO)

Florin Cîțu: Toate estimările arată că economia va încetini anul acesta. Încă poate fi evitată criza, trebuie doar să luăm măsuri bune. Am demonstrat că se poate anul trecut. Dacă cineva nu poate, știe unde sunt (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Toate estimările arată că economia va încetini anul acesta, însă criza încă poate fi evitată dacă sunt luate măsuri bune, a declarat președintele Senatului, liberalul Florin Cîțu, marți, la Parlament.

Florin Cîțu (PNL): „Anul trecut am luat măsuri bune, pentru că la începutul anului creșterea estimată era de 4%, s-a terminat cu 6%, deci se poate”

„Nu am criticat pe nimeni. Am spus că astăzi suntem aici și trebuie să ne asumăm niște măsuri. Rata inflației este mare, toate estimările arată că economia va încetini anul acesta față de estimările de la începutul anului. Dacă e să comparăm cu anul trecut, la începutul anului estimam o creștere economică de 4%, am terminat anul cu peste 6%, anul acesta văd că lucrurile sunt inversate. Vom vedea, eu doar am spus că trebuie să ne uităm la situația pe care o avem astăzi, încă poate fi evitată criza, doar trebuie să luăm măsurile bune. Doar am dat exemplu că anul trecut am luat măsuri bune, pentru că la începutul anului creșterea estimată era de 4%, s-a terminat cu 6%, deci se poate”, a declarat Florin Cîțu, în dialogul cu reporterii.

Întrebat dacă ar trebui luate și alte măsuri pentru a ține economia sub control, pe lângă pachetul „Sprijin pentru România”, senatorul PNL a răspuns: „Aici deciziile sunt la Guvern. Eu vă spun că se poate și anul trecut am arătat că se poate, depinde ce măsuri iei”.

„Vom vedea la finalul anului. Deocamdată, toate agențiile de rating, toate estimările, Comisia Europeană, FMI, toată lumea arată că am fundamentat un buget pe o creștere de peste 4%, 4,6%, și estimările arată că economia va încetini anul acesta. Eu vă spun că se poate să ai o creștere economică anul acesta de 6%, de exemplu, doar să iei măsurile bune (…). Vă dați seama, aici sunt decizii pe care le va lua Guvernul, eu vă spun că se poate, am demonstrat că se poate anul trecut. Până la urmă, dacă cineva nu poate și are nevoie, știe unde sunt și mă poate contacta”, a punctat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)