Florin Cîțu: Toate proiectele din programul de guvernare vor fi făcute. Această guvernare e cea care va trece Carpații cu autostrada. Sibiu – Pitești e prioritatea numărul 1

Florin Cîțu: Toate proiectele din programul de guvernare vor fi făcute. Această guvernare e cea care va trece Carpații cu autostrada. Sibiu - Pitești e prioritatea numărul 1
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări, luni, că toate proiectele prevăzute în programul de guvernare vor fi duse la îndeplinire. Acesta a subliniat importanța celor 30 de miliarde ce ne sunt alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în contextul în care sunt deja multe chetuieli la bugetul de stat. Comisia Europeană nu a respins nimic din PNRR, a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu dă asigurări privind finalizare proiectelor din programul de guvernare

„PNRR are două componente – una de reformă și alta de investiții. Deci e o reformă pe care noi ne-am asumat-o și e și planul de investiții. În acest moment nimic nu e respins de Comisia Europeană, suntem într-o negociere. PNRR e diferit de fondurile europene sau de alte programe, are câteva condiționalități, pe parte de digitalizare și pe parte de energie verde sau mediu. E modul Comisiei prin care vrea să accelereze Green Deal.

Acum e un draft și se negociază fiecare capitol. În afară de Portugalia, nimeni nu a depus până acum proiectul final. Deci e o negociere.
Pe mine mă interesează să avem un PNRR care să aducă toții bani în România, cei 30 de miliarde, dar să-i și investim în cele mai bune proiecte, cu cel mai bun randament. E foarte importantă pentru România infrastructura. Dacă nu-i luăm de acolo, trebuie să-i punem de la buget. Bugetul e limitat, avem deja acolo cheltuieli foarte mari, mare parte din buget se duce pe cheltueli sociale, salarii etc., deci mai puțini bani pentru investiții.

Toate proiectele pe care le-am pus în programul de guvernare vor fi finanțate și făcute. Pe toate le vom face. Această guvernare e cea care va trece Carpații cu autostrada. Sibiu – Pitești e prioritatea numărul 1. Trebuie să accelerăm lucrurile”, a declarat premierul Florin Cîțu, pentru TVR.