Florin Cîțu: Veniturile sunt mai mici decât costurile cu salariile în jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale. Rata de colectare nu e unde ar trebuie să fie (VIDEO)

Florin Cîțu: Veniturile sunt mai mici decât costurile cu salariile în jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale. Rata de colectare nu e unde ar trebuie să fie (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu, candidat la președinția PNL, a declarat luni, la o reuniune a Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, că trebuie discutată situaţia gradului de colectare și a cheltuielilor deoarece în jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale (UAT-uri) veniturile sunt mai mici decât costurile cu salariile.

Florin Cîțu, despre gradul de colectare și cheltuielile UAT-urilor

„În jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile. Nu e un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe dintre UAT-uri nu e unde ar trebuie să fie”, a declarat Florin Cîţu, la întâlnirea cu primarii de municipii.

Premierul a insistat că e nevoie de reformă și la acest capitol: „Există un fond de dezvotare în PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) care are resurse pentru toate UAT-urile. Sunt 2,1 miliarde de euro care vor veni prin proiecte către dvs, dar trebuie împreună să găsim modul de alocare a acestor surse, competitiv, în funcție de numărul de locuitori, fiecare să primească aceeași sumă… Aș vrea să avem această dezbatere și să găsim o soluție”.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare