Florin Roman: Azi, PSD a dat foc României. PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a țării

Florin Roman: Azi, PSD a dat foc României. PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a țării

Florin Roman, liderul deputaților PNL, susține că într-o singură ședință „un PSD ilegitim, dar încă numeros, a angajat cheltuieli în valoare de circa 65 miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul naţional”.

După ședința Comisiilor de buget, Florin Roman (PNL) a declarat că „PSD a dat foc României”

Demnitarul se referă la ședințareunită a Comisiilor de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat, în care – la propunerea PSD – parlamentariiau abrogat articolul din rectificarea bugetară privind majorarea punctului de pensie cu 14%,în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede o creștere cu 40%.

Printre altele, tot la propunerea PSD,Comisiile au mai adoptat un amendament, care prevede majorarea sumelor repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, în timp ce pentru municipiile reședință de județ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, urmând să fie repartizați în mod egal indiferent de culoarea politică a administrației locale.

Un alt amendament adoptat stipulează o alocare suplimentară de 5,635 milioane de lei, în bugetul Camerei Deputaților, cu scopul de a achiziționaechipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii.

„Spun un PSD ilegitim, întrucât toate celelalte partide parlamentare (PNL, USR, UDMR, Pro România şi minorităţi naţionale) au boicotat spectacolul sinistru pus în scenă de Marcel Ciolacu şi compania. (…) Adoptarea raportului, precum şi a altor proiecte cu impact bugetar uriaş (pensii, salarii profesori, alocaţii, ISR, Start Up, catedrala şi facilităţi învăţământ) înseamnă pe o perioadă de 4 luni din anul 2020 şi pentru 2021 un total de circa 65 miliarde de lei. Tunul pe care PSD îl dă României loveşte în siguranţa fiecărui cetăţean, pentru că azi PSD a dat foc României. Consecinţele se vor vedea curând în evaluările agenţiilor de rating”, a declarat Florin Roman, conform comunicatului de presă transmis Agerpres.

În acest context, liderul deputaților liberali a anunțat că „PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanţare, care pun în pericol stabilitatea economică a României”.

Tags: