Florin Roman, despre desființarea SIIJ: Acea lege va trebui să fie atât de bine croită încât să reziste la Curtea Constituțională (VIDEO)

Florin Roman, despre desființarea SIIJ: Acea lege va trebui să fie atât de bine croită încât să reziste la Curtea Constituțională (VIDEO)
Foto: Facebook @ Florin Roman

Legea privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție va trebui să fie construită suficient de bine pentru a rezista la Curtea Constituțională, a atras atenția deputatul Florin Roman, vicepreședinte PNL, miercuri seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Roman (PNL), pe B1 TV, despre desființarea SIIJ

„Eu nu am participat la toate discuțiile din cadrul acestei coaliții pe subiectul de Justiție, am văzut doar partea de concluzie anunțată de către premierul desemnat, domnul Ciucă, și în parte am văzut aceeași declarație ieri din partea domnului Predoiu, că această chestiune urmează să fie tranșată în Parlament până în luna martie. Din câte am înțeles, pe actualele condiționalități, dacă nu vom desființa SIIJ, practic vom avea o mare problemă cu o eventuală și dorită ridicare a MCV. (…) Acea lege va trebui să fie atât de bine croită încât să reziste la Curtea Constituțională”, a explicat Florin Roman.

Cătălin Predoiu, propus să preia Ministerul Justiției, a declarat miercuri că există mai multe soluții tehnice pentru desființarea Secției speciale, inclusiv înființarea unei noi structuri care să preia dosarele.

Ultima oră
15:31 - Prefectul Capitalei, pe B1 TV, despre regimul de restricții. Alexandra Văcaru: Așteptăm să vedem dacă vor fi modificate printr-o nouă hotărâre de Guvern (VIDEO)
15:19 - Adela Popescu nu mai poate de dorul lui Radu Vâlcan. Cu ce se ocupă vedeta atunci când soțul ei petrece timpul cu „ispitele” în Thailanda
15:11 - Beatrice Mahler: Vaccinarea obligatorie, o măsură care trebuie decisă la nivel politic. Eu, ca medic, susțin însă că tratamentul profilactic prin vaccinare este o soluție care salvează vieți (VIDEO)
14:59 - Horoscop pentru 2022. Ele sunt zodiile care se vor îndrăgosti în acest an. Cine va avea noroc în plan financiar
14:44 - Cifre alarmante: SUA poluează de două ori mai mult cu deșeuri plastice decât China și UE la un loc
14:43 - Un medic din Bihor, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi luat mită de 334 de ori, într-un dosar privind certificatele de invaliditate
14:26 - Cât te costă să fii Kevin. Casa din „Home Alone” poate fi închiriată pentru o noapte
14:12 - Lovitură pentru Celentano în Las Fierbinţi. Cui a vrut Pro TV, de fapt, să-i distribuie rolul!
14:11 - Bogdan Aurescu, reacție fermă la declarația lui Serghei Lavrov: Poziția Rusiei despre scutul antirachetă din România, complet eronată. Sistemul de apărare antirachetă al NATO, strict defensiv
13:54 - Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron, în județul Vaslui: „Acum așteptăm de la București rezultatul secvențierii”