Florin Roman: În mandatul de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a încercat să reducă salariile la CEC și EximBank, fiind însă blocat de acest sistem pe care încerca să-l modifice

Florin Roman: În mandatul de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a încercat să reducă salariile la CEC și EximBank, fiind însă blocat de acest sistem pe care încerca să-l modifice
Foto: Florin Roman / Facebook

Deputatul PNL Florin Roman spune despre premierul Florin Cîțu că, în mandatul de ministru al Finanțelor Publice, a încercat să reducă salariile atât la CEC, cât și la EximBank, „fiind însă blocat de acest sistem pe care încerca să îl modifice”.

Ce a spus Florin Roman despre intenția lui Florin Cîțu de a reduce salariile la CEC și EximBank, pe vremea când era ministru de Finanțe

„În mandatul de ministru al finanțelor publice, Florin Cîțua încercat să reducă salariile atât la CEC, cât şi la EximBank, fiind însă blocat de acest sistem pe care încerca să-l modifice.Astfel, aduc în prim-plan problematica numărului mare de persoane aflate în diverse consilii de administraţie. Mi se pare sfidător ceea ce se întâmplă…și nu vorbim despre salariile din aceste instituții, care sunt amețitoare”, a scris Florin Roman, joi, pe Facebook.

Deputatul liberal a amintit că, în iunie 2019, a depus o propunere legislativă pentru diminuarea numărului de membri din consiliile de administrație și din consiliile de supraveghere.

„Reamintesc faptul că, încă din luna iunie 2019, am depus o propunere legislativă pentru diminuarea numărului de membri din consiliile de administraţie și din consiliile de supraveghere.Pe lângă indemnizațiile enorme, persoanele desemnate în asemenea poziții generează o povară financiarăcare nu se justifică.Este de notorietate cum personaje politice, unele fără experiență profesională, ocupă concomitent mai multe mandate în aceste consilii, deși nu își pot exercita prerogativele în mod optim”, a adăugat deputatul PNL Florin Roman.

În mandatul de ministru al finanțelor publice, Florin Cîţu a încercat SĂ REDUCĂ salariile atât la CEC, cât şi la…

Publicată de Florin Roman peJoi, 4 februarie 2021

Începând din noiembrie 2019, Florin Cîțu a fost minstru al Finanțelor Publice în Guvernul Orban, însă Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier după alegerile generale din 6 decembrie 2020. Astfel, Florin Cîțu a fost omul propus de președintele Klaus Iohannis pentru formarea viitorului cabinet și a devenit prim-ministru în 23 decembrie, când miniștrii nominalizați de PNL, USR-PLUS și UDMR au primit încrederea Parlamentului și au depus jurământul de învestitură.

În ianuarie 2020, în spațiul public apărea informația că Florin Cîțu, la acea vreme ministru al Finanțelor, doreștesă reducăsalariile conducătorilor executivi ai băncilor de stat, CEC Bank și EximBank. Ministerul Finanțelor are calitatea de acționar majoritar.

Ultima oră
08:06 - Mesajul unui preot care îi îndeamnă pe credincioși să se vaccineze: Este o aberație că nu vă mai mântuiți sau că rămâneți blestemați (VIDEO)
07:43 - Noi restricții pentru slujbele religioase. Cum se face accesul în interiorul bisericilor și ce măsuri trebuie să respecte credincioși
07:21 - Nicușor Dan, despre situația căldurii în București: Primăria va subvenționa în continuare gigacaloria
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”