PREVIZIUNI SUMBRE despre PENSII! Desființarea Pilonului II, planul ASCUNS al lui “PSDragnea”! Lovitură în așteptare pentru MILIOANE DE PENSIONARI

PREVIZIUNI SUMBRE despre PENSII! Desființarea Pilonului II, planul ASCUNS al lui “PSDragnea”! Lovitură în așteptare pentru MILIOANE DE PENSIONARI

Reducerea contribuțiilor pentru pensiile private obligatorii din salariile brute reprezintă doar un pas „în planul PSD Dragnea” de a desființa Pilonul II de pensii, este de părere deputatul PNL, Mara Mareș.

„Este din ce în ce mai clar că reducerea contribuţiei pentru pensiile private obligatorii de la 5,1% la 3,75% din salariile brute este doar un pas în planul PSDragnea de a desființa Pilonului II de pensii. Acesta va fi sacrificat pentru că Liviu Dragnea nu are de unde să se achite de toate promisiunile electorale iresponsabile și populiste și să își satisfacă loialii și camarila. Cu alte cuvinte, Pilonul II de pensii sau fondul personal de acumulare a fost transformat în Fondul Personal de Îmbogățire al lui Liviu Dragnea, al PSD și de satisfacere a populismelor partidului-stat. Din acest motiv, noi, tânăra generație, vom fi tot o generație de sacrificiu. Atunci când vom ieși la pensie, nu vom beneficia de aceasta, pentru că dacă se va menține principiul solidarității între generații în detrimentul principiului contributivității, vom observa că bugetul asigurărilor sociale de stat va fi în stare de colaps. Obiectivul pe termen lung al PSD este acela de a-i transforma pe cei din tânăra generație în masă de manevră, dependenți de populismele și măsurile iresponsabile ale partidului-stat, așa cum se întâmplă și la ora actuală cu o parte din electoratul acestui partid.”, a declarat Mara Mareș într-un comunicat de presă.

Mareș a făcut apel la tinerii interesați de viitorul lor să protesteze „împotriva intențiilor PSD privind desființarea Pilonului II de pensii”.

„Facem un apel ca toți tinerii din România, interesați de viitorul lor și care nu se lasă păcăliți de ingineriile fiscale disperate ale lui Liviu Dragnea de a cârpi bugetul de stat, să protesteze prin toate mijloacele pe care le au la îndemână împotriva intențiilor PSD privind desființarea Pilonului II de pensii. Prin eliminarea sistemului de pensii private – scopul final al actualei guvernări – România se întoarce cu cel puțin 20 ani în urmă. Pilonul II de pensii este o investiție financiară în viitorul nostru, al tinerilor, dar și o variantă de economisire pe termen lung. Pe fondul unei natalități scăzute, dar și a românilor care pleacă în străinătate și nu se mai întorc în țară – tot din cauza guvernărilor PSD – sistemul de pensii private obligatorii este singura garanție că tânăra generație va avea din ce să trăiască după vârsta pensionării”, a adăugat deputatul PNL.

„Scopul Pilonului II de pensii (pensia privată obligatorie) este acela al acumulării unei pensii private, care vine în completarea pensiei acordate de sistemul public. Spre deosebite de Pilonul I de pensii, administrat de stat, Pilonul II este administrat de companii private, așadar pensiile din Pilonul II sunt nominale și reprezintă PROPRIETATEA participantului. Fiecare român născut după 1990 care are un contract de muncă este participant la Pilonul II, acesta fiind obligatoriu pentru persoanele până la 35 de ani și opțional pentru persoanele între 35 și 45 de ani. Conform legii, contribuția la Pilonul II trebuia să fi ajuns la 6%. Dar pentru PSDragnea nici legea nu este importantă, nici viitorul tinerei generații, reducând contribuția la 3,75%.”, se mai arată în comunicatul de presă.