Guvernul, la raport! Comisarul european pentru politica regională a ajuns la Palatul Victoria

Guvernul, la raport! Comisarul european pentru politica regională a ajuns la Palatul Victoria

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, are o întrevedere, marți, cu membri ai Guvernului.

Corina Crețu s-a întâlnit cu ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

România e codașă la atragerea fondurilor europene. Am pierdut trei miliarde de euro, bani gratuiți pe care Uniunea i-a alocat țării noastre. Stăm mai bine doar decât Bulgaria.

România a atins o rată de absorbție de 85% pentru fon-durile aferente perioadei 2007-2013, în timp ce datele oficiale prezentate de autorităţile române susţin că gradul este de 89%, potrivit estimării Comisiei pentru control bugetar din Parlamentul European. Asta în condițiile în care media Uniunii Europene este de aproximativ 95%. Țara noastră a pierdut astfel aproximativ 3 miliarde de euro din cele aproape 20 de miliarde de euro, fonduri structuale și de coeziune, bani gratuiți pe care Uniunea Europeană i-a alocat țării noastre, scrie RL.

Exceptând Croația, care a aderat la Uniunea Europeană în 2013, România ocupă astfel ultimul loc la nivelul absorbţiei între statele membre. În acest context, situaţia României a fost dezbătută în Parlamentul European, la audieri fiind prezentă Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.