FOTO – Legătura dintre Liviu Dragnea și Rusia: Președintele PSD s-a tras în poză cu Michael Flynn, consilierul lui Trump concediat pentru că a negociat cu Moscova (FOTO)

FOTO - Legătura dintre Liviu Dragnea și Rusia: Președintele PSD s-a tras în poză cu Michael Flynn, consilierul lui Trump concediat pentru că a negociat cu Moscova (FOTO)

Una din motivele invocate de PSD, în evaluarea făcută de Darius Vâlcov, pentru a da jos guvernul condus de Sorin Grindeanu este faptul că nu a îmbunătățit relațiile economice cu Federația Rusă.

Sorin Grindeanu a atras atenția asupra acestei acuzații ciudate, remarcând ironia situația având în vedere faptul că România este stat membru al Uniunii Europene, iar Rusia este pusă de UE sub sancțiuni economice.

"La capitolul de Politică Externa, printre nerealizări e trecută dezvoltarea relațiilor cu Rusia. Îmi asum. Știam că România e în Uniunea Europeană, iar UE a impus sancțiuni economice Rusiei. Poate că domnul Vâlcov și ceilalți știu altceva. Și de-asta trebuie să plec, probabil", a declarat Sorin Grindeanu în conferința de presă.

Când vine vorba de acuzațiile premierului despre o așa-zisă apropiere între Liviu Dragnea și Rusia, trebuie să amintim un episod din ianuarie de la "celebra" vizită făcută de președintele PSD în Statele Unite.

Atunci, Liviu Dragnea s-a văzut cu Michael Flynn și ulterior s-a lăudat pe Facebook cu această întrevedere avută. Pe atunci, Michael Flynn era consilier pe probleme de securitate a președintelui american, dar între timp a fost concediat pentru că a avut întâlniri cu ambasadorul rus la Washington, pe care le-a ținut ascunse, în care a discutat despre sancțiunile economice impuse de Occident Rusiei, iar apoi l-a mințit pe vicepreședintele Mike Pence despre temele discutate.

În contextul acuzațiilor aduse de Rusia, e greu să nu fie pusă întrebarea ce anume dorea Liviu Dragnea ca România să facă în relația cu Federația Rusă și cum vedea el apropierea de Moscova pe care i-o impută acum Darius Vâlcov în evaluare premierului Grindeanu.

Ultima oră
12:35 - Cu se supărări s-a întors Lidia Buble din „Asia Express” în România: „Coșmar! Mult stres și oboseală psihică”
12:30 - Continuă consultările la Cotroceni. A venit rândul delegației USR să discute cu președintele Klaus Iohannis, care le-a amintit de eșecul din Parlament (VIDEO)
12:30 - Lista Cabinetului Nicolae Ciucă. Premieră: o femeie ar urma să preia Ministerul Apărării, iar Florin Cîțu și-ar dori șefia Senatului (surse)
12:04 - CTP, despre propunerea lui Nicolae Ciucă premier: „Un război sinistru câștigat de Iohannis cu Orban și cu cetățenii români. A reușit să controleze PNL-ul”
12:02 - Florin Cîțu: PNL îl susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar cu UDMR. Eu am făcut propunerea în partid. Nu noi am declanșat criza, dar noi o rezolvăm (VIDEO)
12:01 - Letonia, prima țară din Europa care reintră în lockdown din cauza valului 4. Cândva un exemplu în lupta cu pandemia, statul baltic resimte din plin efectele crizei sanitare
11:53 - Valeriu Gheorghiță, despre „tulpina românească” a Covid-19: Când ai transmitere comunitară foarte mare și vaccinare foarte scăzută, teoretic condițiile sunt îndeplinite
11:51 - Cum se relaxează actorii Netflix după filmări
11:45 - Un medic a murit după ce a căzut de la etajul 5 al unui hotel din Cluj-Napoca. Bărbatul s-ar fi sinucis
11:37 - Guvernul Poloniei avertizează cetățenii: „Va trebui să luăm măsuri drastice dacă se întâmplă asta”