Gabriela Firea anunță cote de gen pentru instituțiile publice și companiile de stat. Ministrul Familiei a vorbit și despre facilități fiscale pentru femei

Gabriela Firea anunță cote de gen pentru instituțiile publice și companiile de stat. Ministrul Familiei a vorbit și despre facilități fiscale pentru femei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Familiei elaborează, alături de Ministerul Finanțelor, două proiectele legislative care să vină în sprijinul femeilor, a anunțat joi ministrul Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, potrivit G4Media.ro.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, precizări despre proiectele menite să sprijine femeile

Prima inițiativă se referă la adoptarea unor cote de gen pentru organigramele instituțiilor publice, cum ar fi ministerele, agențiile, primăriile și altele asemenea, și ale companiilor cu capital de stat.

„Vrem să modificăm OUG 109 / 2-11 privind accesul femeilor în funcțiile publice – la instituțiile statului și companiile naționale. Mediul privat s-a adaptat deja la nivel de top management și middle management, din păcate în instituțiile statului la nivelul 1 și 2 de management sunt foarte puține femei”, a explicat Gabriela Firea, joi, la o conferință cu reprezentanții mediului diplomatic.

Al doilea proiect avansat de ministrul Familiei vizează ajutorarea femeilor cu vârste mai mari de 40 de ani, „cunosc o dificultate de a-și păstra locul de muncă sau de a-și găsi un loc de muncă deoarece unii angajatori consideră că dacă are copii nu e suficient de productivă”.

„Ne-am gândit la facilități pentru angajatorii care angajează femei peste 40 – 45 de ani care sunt în plină formă profesionala, chiar dacă au și copii”, a explicat Gabriela Firea.

Ea a precizat, totodată, că lucrează alături de Ministerul Finanțelor pentru acordarea de facilități fiscale către femeile cu trei sau mai mulți copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe