Gabriela Firea: Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net. Propunerea PSD are în vedere necesitatea ca oamenii să poate face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor

Gabriela Firea: Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net. Propunerea PSD are în vedere necesitatea ca oamenii să poate face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor
Foto: Gabriela Firea / Facebook

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat că salariul minim trebuie majorat cu 200 de lei net, adică aproape 15%, date fiind scumpirile care se văd deja la rafturi de luni bune. Majorarea propusă de premierul Florin Cîțu e prea puțin, a insistat social-democrata.

Pe 8 septembrie, șeful Guvernului a avansat propunerea de creşterea salariului minim cu 8%. Marți, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunţat că acesta ar putea fi majorat până la sfârşitul anului, iar propunerile de creștere sunt cuprinse între 8% şi 12%.

Gabriela Firea, despre creșterea salariului minim

„Ei cu bătălia pe functii, noi cu problemele oamenilor! Insistām ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului.

Propunerea noastrā, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poate face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor”, a scris Gabriel Firea, pe Facebook.

O majorare a salariului minim cu 8%, cum propune premierul Cîțu, ar fi prea puțin, date fiind scumpirile, a mai precizat Firea: „De cealaltă parte, premierul a anunțat posibilitatea creșterii salariului minim brut cu doar 8%. Credem că este prea puțin! Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor”.

„România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie! De exemplu, s-a înregistrat un nou record maxim al prețul pe piața spot a energiei – 1202 lei/MWH”, a mai scris senatoarea PSD Gabriela Firea, pe Facebook.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său