Gabriela Firea: Luni va fi peste tot apă caldă, că aşa a promis USR – Votaţi-ne, că noi dăm apă caldă de luni, prin ţevile acestea de 60 de ani

Gabriela Firea: Luni va fi peste tot apă caldă, că aşa a promis USR - Votaţi-ne, că noi dăm apă caldă de luni, prin ţevile acestea de 60 de ani
Foto: Inquma Photos / Octav Ganea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a acuzat Guvernul PNL că, prin Ministerul Energiei, a ținut intenționat CET-urile în revizie toată vara, ca bucureștenii să nu aibă apă caldă și să dea vina pe ea. Firea a mai susținut ironic că locuitorii Bucureștiului ar trebui să-l voteze pe principalul ei contracandidat, Nicușor Dan (PNl-USR/PLUS), deoarece USR le-a promis că vor avea apă caldă chiar de a doua zi după alegeri. Firea e curioasă cum va reuși noua administrație să le furnizeze apă caldă bucureștenilor prin țevile vechi de 60 de ani.

Primarul General, Gabriela Firea, susține că e sabotată de Guvernul PNL

Miercuri seară, într-o intervenție pentru RTV, Gabriela Firea a subliniat că multe dintre problemele Capitalei nu au putut fi rezolvate de ea sau de primarii de sector deoarece ele depind de ministere, iar Guvernul nu a oferit niciun sprijin.

„După patru ani de zile în care am spus de câte ori am avut ocazia şi de câte ori am fost primită la televiziuni că problemele grave ale Capitalei nu au cum să fie rezolvate doar de către primarul general şi de primarii de sectoare pentru că sunt probleme structurale şi depind de ministere care aparţin Guvernului – centura este la Ministerul Transporturilor, deci la Guvern, însemnând traficul sufocant, poluarea, gropile de gunoi sunt avizate, autorizate de către Ministerul Mediului, mai departe Elcen-ul, apa caldă, toată vara Guvernul, prin Ministerul Energiei, a ţinut în revizie CET-urile intenţionat pentru ca bucureştenii să se supere pe Gabriela Firea. Luni va fi peste tot apă caldă că aşa a promis USR-ul:”votaţi-ne că noi dăm apă caldă de luni, prin ţevile acestea de 60 de ani””, a declarat Gabriela Firea, miercuri seară, potrivit News.ro.

Orban: Parteneriatul dintre Guvern și Primăria Capitalei e fundamental pentru soluționarea gravelor probleme ale Bucureștiului / Firea: Îi mulțumesc premierului că mi-a dat dreptate

„Nicușor Dan (candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală) va avea în Guvernul pe care îl conduc un sprijin total. (…) Parteneriatul dintre Guvern și Primăria Capitalei e fundamental pentru soluționarea gravelor probleme ale Bucureștiului”, a declarat premierul Ludovic Orban, președintele PNL, marți seară, la evenimentul de lansare a programului politic al PNL București.

Gabriela Firea a remarcat această declarație a liderului liberal și chiar a ținut să-i mulțumească pentru faptul că, în sfârșit, îi dă dreptate și admite că un Primar General nu are cum să rezvolve singur marile probleme ale Capitalei.

„Deci domnul prim ministru – şi vreau să-i transmit mulţumirile mele în această seară, nu sunt, repet, deloc sarcastică – spune în sfârşit ce spun eu de patru ani. (…) Îi mulţumesc premierului că după patru ani de zile mi-a dat dreptate şi unde a dat câteva palme săptămâna acesta candidatul său, dumnealui a venit cu un balsam. Deci vreau să-i mulţumesc, repet, şi în sfârşit s-a făcut dreptate”, a declarat Firea miercuri seară, potrivit News.ro.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)