Gabriela Firea (PSD): Reducerea veniturilor medicilor și asistenților – pe masa guvernului! Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumnevoastră citiți ce semnați? Sau înțelegeți ce citiți?

Gabriela Firea (PSD): Reducerea veniturilor medicilor și asistenților – pe masa guvernului! Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumnevoastră citiți ce semnați? Sau înțelegeți ce citiți?
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatoarea Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, susține că Guvernul a discutat, în urmă cu câteva zile, un Memorandum „în care se precizează că sporurile din Sănătate sunt prea mari și că trebuie reduse”, context în care social-democrata l-a întrebat pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, dacă el citește ce semnează sau dacă înțelege ce citește.

„Reducerea veniturilor medicilor și asistenților – pe masa guvernului”, susține Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD

„Reducerea veniturilor medicilor și asistenților – pe masa guvernului! I-am prins iar cu minciuna! Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiți ce semnați? Sau înțelegeți ce citiți? Ați discutat în Guvern, acum câteva zile, un Memorandum în care se precizează că sporurile din Sănătate sunt prea mari și că trebuie reduse! Iar colega dumneavoastră de Guvern, Raluca Turcan, chiar a făcut declarații în sprijinul aceleiași idei! Cine sunt, domnule Voiculescu, politicienii iresponsabili care spun că veniturile din Sănătate vor scădea, nu cumva dumneavoastră și doamna Turcan?!”, a declarat Gabriela Firea, conform unei postări publicate luni pe pagina de Facebook a PSD.

Cât despre scădere, spune prim-vicepreședinta social-democraților, „liderii de sindicat din Sănătate au făcut calculele în baza Memorandumului și aceasta ajunge și la 48%!”

„Iar toate acestea în pandemie!Așadar, iresponsabili sunteți dumneavoastră, cei din Guvernul PNL – USR – Plus, domnule Voiculescu, fiindcă fie nu citiți ce semnați, fie nu înțelegeți ce citiți!”, a adăugat senatoarea PSD Gabriela Firea.

Senatorul Gabriela Firea, prim-vicepreședinte #PSD: „Reducerea veniturilor medicilor și asistenților – pe masa…

Publicată de Partidul Social Democrat peLuni, 22 martie 2021

Ce declarase ministrul Sănătății. Vlad Voiculescu: „Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăștiate de diverse persoane iresponsabile”

În urmă cu două zile, ministrul Vlad Voiculescu susținea că nu a existat nicio discuție în Guvern sau în coaliție cu privire la o eventuală reducere a veniturilor medicilor. El dădea asigurări că poziția Ministerului Sănătății este clară: „nici gând”.

„Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare și la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăștiate de diverse persoane iresponsabile că guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. Nu a fost nicio discuție în guvern sau în coaliție despre așa ceva, iar poziția Ministerului Sănătății vă asigur că este clară: nici gând”, scrisese Vlad Voiculescu, în 20 martie, pe Facebook.

Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare și la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăștiate de…

Publicată de Vlad Voiculescu peSâmbătă, 20 martie 2021

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei