Gafă de proporții în județul Vaslui: Procesele verbale, întocmite pentru alegeri europarlamentare

Gafă de proporții în județul Vaslui: Procesele verbale, întocmite pentru alegeri europarlamentare

Gafă monumentală în judeţul Vaslui. Autorităţile locale s-au pregătiti inițial pentru alegeri europarlamentare. Toate procesele verbale au fost realizate greşit de Biroul Electoral Judeţean. În textul documentelor apărea afirmaţia: „alegeri pentru Parlamentul European, în loc de „alegeri pentru Preşedintele României”. Eroarea a fost îndreptată până la ora deschiderii secţiilor de votare.

În judeţul Vaslui sunt 516 secţii de votare. Până la data de 30 octombrie, toate procesele-verbale pregătite pentru scrutin aveau textul: alegeri pentru Parlamentul European. Responsabilii, angajaţii Biroului Electoral Judeţean, au luat măsuri pentru a repara greşeala.

„Se dispune îndreptarea erorii materiale în procesele-verbale de învestire şi completare a birourilor electorale ale secţiilor de votare, în sensul că în loc de „alegeri pentru Parlamentul European” se va scrie şi se va avea în vedere „alegeri pentru Preşedintele României”, se arată în documentul BEJ Vaslui.

Reprezentanţii instituţiei au dat vina pe volumul mare de muncă.

„Este o simplă greşeală, care s-a îndreptat printr-o hotărâre a BEJ. Aceasta a apărut din cauza volumului foarte mare de muncă din cadrul Biroului Electoral Judeţean”, a declarat Elena Simionescu, preşedinte BEJ Vaslui.

Ultima oră
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură