Edilul care vrea să majoreze taxele și impozitele cu până la 140% în plină pandemie. Gafa lui Lucian Viziteu, primarul USR din Bacău, „sancționată” în Consiliul Local

Edilul care vrea să majoreze taxele și impozitele cu până la 140% în plină pandemie. Gafa lui Lucian Viziteu, primarul USR din Bacău, „sancționată în Consiliul Local
Lucian Viziteu, primarul Bacăului din partea USR / Foto: USR.ro

La 3 luni de când a devenit primar al Bacăului, Lucian Viziteu a stârnit în repetate rânduri revoltă la nivel local, prin intermediul gafelorsale. Printre cele mai controversate inițiative ale politicianului USR se numără majorarea cu 140% a taxei de salubritate. Propunerea sa are șanse infime să primească acordul Consiliului Local.

Majorarea taxelor și impozitelor nu este susținută de Consiliul Local. Printre cele mai importante măsuri se numărămajorarea taxei de salubritate și impozitele pe proprietate, informează Ziarul de Bacău. Aleșii locali îl izolează pe primarul USR PLUS, ale cărui inițiative nu vor fi susținute decât de colegii de partid.

Lucian Viziteu și USR PLUS, izolați de Consiliul Local. Creșterea taxelor și impozitelor, susținută doar de colegii de partid

Nici PNL, colegi de alianță nu sunt de acord cu o creștere de 140% a taxei de salubritate. Liberalii vor ca impozitele să nu fie afectate, iar taxa de gunoi să nu fie mai mare de 17 lei, adică o creștere de 70%, potrivit lui Liviu Miroșeanu.

PSD, prin președintele Dragoș Beneași Cristina Breahnă Prăvăț – lider al consilierilor locali PSD, se opune oricărorcreșteri de taxe și impozite. Același punct de vedere îl împărtășesc și cei de la Pro România – Cosmin Necula șiPER – Cristi Manolache.

Inițiative controversate pe bandă rulantă pentru primarul Lucian Viziteu

Până acum, Lucian Viziteu a venit cu mai multe inițiative controversate la nivel local:

  • organizarea unui referendum la nivel local, cu privire la restricțiile anti-COVID-19;
  • achiziționarea decorațiunilor de Crăciun printr-o firmă obscură din rețeaua Alexandru Cumpănașu;
  • creșterea impozitelor la imobiliare;
  • creșterea cu 140% a taxei pentru salubizare.

În presa băcăuană este o adevărată rafală de mesaje prin care i se cere demisia lui Lucian Viziteu, cel care în campanie a promis o reducere a taxelor și impozitelor.

Probleme de transparență la USR Bacău. Lucian Viziteu a primit lovitura în instanță

USR a pierdut un proces de transparență pentru nerespectarea legii 544/2001 cu privire la liberul acces la informațiile de interes public. Organizația județeană a partidului, al cărei președinte este Lucian Viziteu, fost deputat, a refuzat să comunice mai multe informații de natură financiară.

Cel care a dat în judecată USR Bacău este Sebastian Hriban, fost președinte al USR Bacău. Acesta a declarat că miza demersului său a fost asigurarea transparenței, în condițiile în care banii primiți de la stat și cei din subvenții pot ajunge la firmele membrilor de partid.

Urmăriți B1TV.ro și pe