Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)

Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89 (VIDEO)
Foto: Facebook / Mircea Geoană

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, a fost întrebat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, dacă au existat negocieri sau presiuni pentru o eventuală retragere a sa din cursa pentru prezidențiale, ca urmare a unor zvonuri care au apărut în spațiul public.

Mircea Geoană a declarat că nu a existat nicio presiune sau negociere pentru o retragere din cursa prezidențială, afirmând că el este „singurul care nu avea motive să renunțe, pentru că n-am ce negocia”. A subliniat că nu își dorește nimic altceva decât să slujească țara și a menționat că a fost ambasador în America și ministru, deci nu are alte ambiții personale.

„Eu nu-mi doresc nimic altceva decât să slujesc țara asta”

“Nu, a fost declarația lui Ilie Bolojan. M-a și sunat, am vorbit cu el. El a făcut o declarație, de principiu, corectă.

El n-a făcut niciun fel de propunere și mă bucur că nu a făcut acest lucru. Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Eu nu-mi doresc nimic altceva decât să slujesc țara asta.

Am fost ambasador în America, ce să mă mai duc o dată, am fost ministru, ce să mai fac?

Orice campanie, indiferent unde este ea, este despre schimbare. Cine poate măcar să dea senzația că schimbă ceva și cei care au guvernat, pleacă cu un handicap. PNL-ul și cu Ciucă pleacă cu handicap de 10 ani al unui președinte care a pus pe Palatul Cotroceni că este în renovare, practic.

Deci este foarte greu să scoți capul atunci când vii cu un balast atât de puternic.

Ciolacu, dacă Trump a câștigat în America cu 2 teme foarte importante, și a câștigat pe chestii de imigrație și de inflație, ceea ce îl trage pe Ciolacu în jos, poate nu în turul întâi, dar în mod sigur în turul 2, este combinația între inflație și corupție. Tot ce a apărut în ultima perioadă confirmă faptul că acolo este ceva care nu este ok.

Și publicul PSD, să știți, cât este el, așa, descris ca fiind foarte loial, el este la rândul său foarte critic. El spune stai un pic, noi vorbim aici despre lucruri serioase, despre oameni care au niște nevoi reale și tu te plimbi cu luxul, cu Nordis și cu asta, și acolo se erodează. Deci eu vă spun că în clipa de față, este o volatilitate care cred că mă avantajează pentru că dacă vorbești despre votul util, până la urmă, hai să spunem, venim la vot ce facem?

Păi Lasconi nu e pregătită, Ciucă este urmașul lui Iohannis direct. Ciolacu este inflație și corupție. Și atunci te duci, cred eu, pe cale de eliminare, dacă vreți, naturală, către cineva care poate să facă 2 lucruri importante: 1 – să câștige împotriva oricui în turul 2, dar ceva și mai important. Eu deja mă gândesc la ziua de după alegeri. Cine poate să unească această națiune după această uriașă divizare a acestei națiuni, cine poate să funcționeze din secunda zero la turație maximă, la Cotroceni”, a declarat candidatul independent la alegerile prezidențiale.

„Este o perioadă mai grea decât ‘89”

De asemenea, Geoană a discutat și despre provocările economice și politice cu care se confruntă România, comparând situația actuală cu perioada de după 1989, afirmând că este o perioadă mai grea decât atunci.

“Uite ce se întâmplă, suntem la risc de conflict global. Uitați-vă la economia noastră, este pe cale să crape și aici nu sunt exagerări, deci, din punctul meu de vedere, și cred că din punctul votanților și simpatizanților mei, poate chiar și unii indeciși, care au fost votanți Geoană și din motive de atacuri împotriva mea, poate nici eu nu am fost convingător întotdeauna. Recunosc, sunt astăzi într-o zonă pe care cred că îi putem recupera și fac un apel către toți oamenii care vor să avem o țară care să facă față unei perioade care este mai grea decât ‘89.

Este o perioadă mai grea decât ‘89. Atunci a fost Revoluție, dar n-a fost risc de război global. Am mai avut o criză financiară în 2009-2010, exact cu același tip de management economic ca și cel de acum”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`