George Simion, după atacul cu cerneală de la Iași: Am înțeles că a fost un băiat de la USR. Și cică noi suntem extremiștii

George Simion, după atacul cu cerneală de la Iași: Am înțeles că a fost un băiat de la USR. Și cică noi suntem extremiștii
Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

George Simion, colider AUR, a respins categoric acuzația că și-ar fi înscenat atacul cu cerneală de la Iași. El a spus că de vină au fost unii de la USR. „Și noi suntem extremiștii…”, a mai spus Simion.

Simion dă vina pe USR-iști pentru atacul cu cerneală

„Am înțeles că a fost un băiat de la USR și soția lui care au vrut să facă gestul acesta. Nu era tocmai inspirat, dar nu-i purtăm pică. Așa sunt cei de la USR. Așa au făcut și în 2016, 2017.

Și noi suntem extremiștii – așa zice Dacian Julien Cioloș.

E suficient să se uite la cine e acel domn și cu soția lui. Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România”, a declarat George Simion, la Antena 3.

Ce spune USR

„Ce am văzut azi în Piaţa Unirii din Iaşi a fost un spectacol grotesc pus în scenă de cei de la AUR. Acţiunea s-a transformat într-o scenetă populistă şi naţionalistă, exact cum vedeam în vremurile comuniste. (…) Nu am auzit nimic concret de la aceşti oameni. Cu muzică patriotică şi discursuri naţionaliste nu vom dezvolta regiunea”, a declarat deputata USR Monica Berescu, pentru News.ro.

La rândul său, senatorul USR Cristi Berea a scris, pe Facebook, că există politicieni care de fiecare dată când au ocazia „cântă imnurile Rusiei”, iar azi, la Iași, societatea a reacţionat: „Sărbătoarea Unirii Principatelor e doar un alt prilej pentru ca politicienii să apară în faţa unui microfon şi să îşi declare iubirea de ţară. În restul anului unii sunt ocupaţi cu împărţirea banului public. (…) Mai e o categorie care a luat avânt în ultima perioadă şi care cântă imnurile Rusiei de fiecare dată când are ocazia. Azi la Iaşi, societatea a reacţionat”.

George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Circa o mie de membri şi simpatizanţi AUR au manifestat luni, în centrul Iaşiului, de Ziua Unirii Principatelor Române. La un moment dat, George Simion a fost stropit cu cerneală de un tânăr aflat în mulţime. Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal. Simion nu va depune plângere împotriva lui.

După incident au apărut speculații că George Simion și-a înscenat singur totul.

„Este o înscenare, eu aşa cred. Omul (George Simion – n.r.) şi-a dorit victimizarea. Se vede cum a venit acel tânăr din spate şi l-a stropit, iar Simion n-a schiţat niciun gest. E doar pentru naivi chestia că ar fi fost o acţiune neplanificată”, a declarat Ionel Apostol, preşedintele asociaţiei „Împreună pentru A8”, potrivit News.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe