Gheorghe Falcă, la reuniunea PPE de la Berlin: Viitorul Europei e strâns legat de aderarea țării noastre la Schengen. România și-a îndeplinit obligațiile de securitate și siguranță

Gheorghe Falcă, la reuniunea PPE de la Berlin: Viitorul Europei e strâns legat de aderarea țării noastre la Schengen. România și-a îndeplinit obligațiile de securitate și siguranță
Foto: Facebook @ Gheorghe Falca

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a participat la reuniunea externă a Grupului PPE, la Berlin, unde a declarat că viitorul Europei este strâns legat de aderarea României la Schengen. Țara noastră, spune el, și-a îndeplinit obligațiile de securitate și siguranță.

Gheorghe Falcă: Viitorul Europei, strâns legat de aderarea României la Schengen

„O altă discuție importantă pentru România a vizat viitorul Europei cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei. Viitorul Europei este strâns legat de aderarea țării noastre la Schengen. Am subliniat importanța garantării drepturilor depline a României ca stat membru UE și am punctat faptul că România și-a îndeplinit obligațiile de securitate și siguranță, așa cum au fost ele stabilite”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă, potrivit comunicatului oficial, remis CaleaEuropeană.

La reuniunea biroului PPE, europarlamentarul român și-a exprimat susținerea pentru actualul lider al grupului, Manfred Weber.

„Am discutat despre poziționarea colegului nostru, domnul Manfred Weber pentru a fi reales în funcția de președinte al Grupului PPE. Îmi exprim întreg sprijinul pentru domnul Weber, misiunea noastră fiind aceea de a reînvia democrația creștină și partidele de centru-dreapta din Europa”, spune liberalul.

La reuniunea de la Berlin s-a discutat și despre pachetul Fit for 55 și perioada de tranziție verde.

„Ca parte a Acordului verde european, împreună cu Legea europeană privind clima, UE și-a stabilit un obiectiv obligatoriu de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. Acest lucru necesită scăderea substanțială a nivelurilor actuale de emisii de gaze cu efect de seră în următoarele decenii. Ca un pas intermediar către neutralitatea climei, UE și-a ridicat ambiția climatică din 2030, angajându-se să reducă emisiile cu cel puțin 55% până în 2030. UE lucrează la revizuirea legislației sale în materie de climă, energie și transport”, a explicat Gheorghe Falcă, care a pledat pentru importanța relansării masive a energiei nucleare în UE.