SCANDAL MONSTRU pe dosarele cu listele ‘FĂRĂ PENALI’ de la Primăria Arad. Gheorghe Falcă denunţă semnăturile ‘false’ şi spune că va face plângere penală (VIDEO)

SCANDAL MONSTRU pe dosarele cu listele 'FĂRĂ PENALI' de la Primăria Arad. Gheorghe Falcă denunţă semnăturile 'false' şi spune că va face plângere penală (VIDEO)
Foto: Gheorghe Falcă / Facebook

Scandal monstru în jurul dosarelor cu listele de semnături strânse în cadrul campaniei USR „Fără penali în funcţii publice”.
Uniunea Salvaţi România a ridicat, luni, de la Primăria Arad, cele 32 de dosare cu cele aproape 21.000 de semnături strânse în cadrul acesrei campanii, acuzând în continuare că acestea au fost eliberate cu întârziere şi nu au mai putut fi depuse în termen la Parlament.

Reprezentanţii formaţiunii spun că acuzaţiile aduse de primarul Gheorghe Falcă conform cărora mii de semnături sunt false reprezintă „o încercare disperată de a arunca în derizoriu munca de şase luni a zeci de voluntari, precum şi semnăturile a mii de arădeni”.

Edilul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, însă, că va sesiza penal cazul „falsurilor”, iar timp de aproape două ore a încercat să răspundă, pe Facebook, sutelor de critici venite în ultimele zile de la arădeni pentru invalidarea a 6.000 de semnături.

Conform unui comunicat al partidului, „unicul motiv” pentru care USR Arad a refuzat să ridice vineri semnăturile este acela că nu s-ar fi ajuns cu ele la Parlament în aceeaşi zi, fiind ultima zi de depunere.

După predarea dosarelor către USR, primarul Falcă a avut o intervenţie live de aproape două ore pe contul său de Facebook, în care a acuzat din nou că s-au falsificat semnături şi a anunţat că acest caz va fi sesizat penal.

Falcă a răspuns şi sutelor de comentarii critice postate la adresa sa începând de vineri, ca reacţie la invalidarea a mii de semnături.
„Simt nevoia să comunic cu dumneavoastră pe evenimentul de azi (predarea semnăturilor – n.r.). De vineri există dezbatere pe tema semnăturilor depuse la Primărie pentru iniţiativa cetăţenească fără penali. De vineri am constatat că am devenit comunist dinăla foarte rău, eu care am fost în 1989 la Revoluţie în Timişoara (…) Am fost făcut penal, eu care am semnat pentru această iniţiativă cetăţenească”, şi-a început Falcă intervenţia, potrivit news.ro.

Conform edilului, în listele depuse de USR pentru atestarea semnăturilor au fost găsite nu mai puţin de 6.000 de „semnături false”.
„Au fost găsite persoane cu domiciliul în altă localitate, minori, persoane cu acte expirate, persoane cu CNP eronat, cu CNP al altor persoane, persoane decedate înainte de campanie, persoane care nu au existat, nume inventate…”, a acuzat Falcă.

Primarul a precizat că în următoarele zile, „copii cu listele cu probleme vor ajunge la Poliţie şi Parchet” pentru a se face cercetări.

El declarase şi vineri că „toate faptele încadrate de Codul Penal la fals în înscrisuri se regăsesc pe listele aduse de USR Arad”.