Gheorghe Funar: Exit-pollurile și sondajele sunt o manipulare a cetățenilor: Voi depune la CCR o cerere de anulare a scrutinului

Gheorghe Funar: Exit-pollurile și sondajele sunt o manipulare a cetățenilor: Voi depune la CCR o cerere de anulare a scrutinului
Foto: ziardecluj.ro

Candidatul independent la prezidențiale Gheorghe Funar consideră că prin exit poll-urile prezentate la încheierea procesului de votare și prin sondajele anterioare s-a realizat o manipulare a cetățenilor, el afirmând că va depune la Curtea Constituțională o cerere de anulare a scrutinului de duminică.

El susține că aceste sondaje ar avea rolul de a distrage atenția românilor pentru ca ulterior să se topească buletinele de vot care ar reflecta rezultatele reale.

„E o altă lucrătură și făcătură cu rezultatele exit-poll-urilor, care a fost precedată de lucrătura cu sondajele de manipulare a opiniei publice. Eu am început demersurile și mâine voi depune o cerere la Curtea Constituțională a României de anulare a alegerilor. Este evident că e o manipulare și cu sondajele, și cu exit poll-urile. În orice stat normal, democratic și nu dictator, unde există o dictatură a partidelor politice, cum este la noi, oamenii n-au nevoie de sondaje de manipulare, n-au nevoie de exit-poll-uri, se duc și votează și după aceea se numără voturile și se anunță rezultatele. La noi de ce se fac de o vreme încoace sondaje de manipulare înainte de alegeri și sondaje de manipulare imediat după alegeri? Ca după aceea să nu-i mai intereseze pe români mâine, poimâine, când se numără voturile, și peste două-trei zile, după ce s-au desfășurat alegerile, se topesc toate documentele, să nu mai rămână urme”, a susținut Gheorghe Funar pentru Agerpres.

El a mai spus că foarte mulți români din străinătate n-au putut să voteze și că în acest fel s-au încălcat prevederile constituționale.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului